Останні кілька місяців Барселони були не найкращими. Каталонська команда програла матч за Суперкубок Іспанії та вибула з Кубка Короля.

У Лізі чемпіонів ситуація трохи краща. Там Барселона ще має шанс вийти до чвертьфіналу. Він також зберігає шанси на тріумф у Ла Лізі.

Спортивний директор Барселони Деку вказав на причини слабших результатів клубу порівняно з минулим роком. На його думку, ключовими моментами стали два відходи та нестача глибини складу.

«У нас чудовий тренерський склад, але команда втратила двох важливих гравців. Усман Дембеле та справжній тактичний еталон Серхіо Бускетс пішли. Більшість чемпіонів Іспанії залишилися з нами, але при цьому наші суперники стали сильнішими.

На початку сезону ми сподівалися пройти далеко. Пізніше з’явилися травми, склад виявився дуже коротким, і нам довелося зіткнутися із проблемою. Однак зміни залежать від багатьох речей», – сказав Деку в інтерв’ю Radio Catalunya.

Найближчим часом Барселона проведе два матчі у Ла Лізі. Спочатку підопічні Хаві зіграють проти Атлетика, а після чого – із Мальоркою. Потім вони зустрінуться з Наполі у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.