У Дубаї (ОАЕ) завершилася чергова світова першість із пляжного футболу, де в рекордний 15-й раз золоті медалі здобула збірна Бразилії.

У фінальному поєдинку вона переграла команду Італії з рахунком 6:4.

Перемога дісталася південноамериканцям у нелегкій боротьбі, вони пропустили першими і до рахунку 2:2 боротьба точилася на рівних. Але поступово бразильці таки змогли перехопити ініціативу та додавити суперника.

‘Ми реалізували все, над чим так старанно працювали, дякую гравцям. Італія – велика збірна, вони дали бій, але мої хлопці показали характер воїнів. Бразилія заслужила на цей титул. Хочу висловити особливу подяку Ромаріо, його присутність тут була безцінною для мене та гравців. Бразильці люблять Ромаріо, він зразок для наслідування для всіх нас. Він був свого часу гравцем пляжного футболу’, – прокоментував підсумок матчу головний тренер збірної Бразилії Марко Октавіо.

У матчі за третє місце світової першості збірна Ірану розгромила Білорусь із рахунком 6:1. Саме через участь посібника агресора у турнірі не брала участі збірна України, яка мала на ньому законне місце після відбіркового турніру.