Президент УАФ Андрій Шевченко в коментарі “УПЛ ТБ” розповів про важливі заходи, які відбулися цього тижня за його участі, і поділився думками щодо стратегічного збереження для країни футбольного ресурсу.

– Я мав зустрічі з представниками УПЛ і ПФЛ, де під час спілкування не було жодних обмежень. Одним із головних питань, що порушували, була суддівська тема. Комітет арбітрів очолила Катерина Монзуль, яка отримала можливість сформувати свою команду й запропонувати свої напрацювання. Підключимо детектор брехні, жеребкування. Головне — повернути довіру до наших суддів.

Щодо теми збереження нашого футбольного ресурсу за кордоном… Ми знаємо про цих дітей, які були вимушені виїхати з України через повномасштабне вторгнення агресора. І спілкувалися із цього приводу під час недавнього Конгресу УЄФА в Парижі з представниками деяких асоціацій — зокрема хорватської, яка має подібний досвід.

Будемо стежити за нашими юними футболістами, які навчаються в академіях інших країн – Англії, Німеччини тощо. Також важливо налагодити контакт з їхніми сім’ями. Зробимо максимум, що від нас залежить, і будемо вірити, що вони повернуться.