Кубок Англійської Ліги. Фінал.
25 лютого. 17:00. Лондон. “Уемблі”
Головний суддя: Кріс Кавана (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

Челсі”

Важливість цього матчу як для власників “Челсі”, гравців клубу, так і особисто для Маруісіо Почеттіно, важко переоцінити. Це молодий колектив, який проходить через важкий період перебудови і який навряд чи ще перед цим сезоном всерйоз претендував бодай на якийсь трофей. Втім ось вони тут, будуть грати у фіналі на “Уемблі”.

Окрім того, потенційна перемога в Кубку може подарувати “синім” путівку до кваліфікаційного раунду Ліги Конференцій. Зважаючи на їхнє положення в турнірній таблиці, навряд чи вони зможуть дотягнутись бодай до якогось єврокубкового місця. Саме звитяга в Кубку Ліги може їм подарувати такий шанс.

Після того, як в кінці січня вони вже поступились “Ліверпулю” у рамках чемпіонату на “Енфілді”. Вони ще встигли програти у домашніх стінах “Вулвергемтпону”, проте після цих жахливих результатів було дві перемоги (над “Віллою” та “Крістал Пелас”) та нічия з “Манчестер Сіті” на виїзді. У підсумку до цього матчу вони підходять у непоганій формі. Звісно, їм потрібно показати щось набагато цікавіше у порівнянні з тим, що ми не так давно спостерігали на “Енфілді”.

“Ліверпуль”

Юрґен Клопп завжди був голодним до трофеїв, а коли вже стало відомо, що він покине свій нинішній клуб в кінці сезону, то голод до перемог тільки виріс. Наразі мерсисайдці очолюють турнірну таблицю Англійської Прем’єр-ліги і якби не поразка від “Арсенала” на початку лютого, то ми б говорили про шалену серію виключно з перемог і ще більш шалену серію без поразок.

Команда в чудовій формі і, незважаючи на проблеми з травмами, продовжує показувати якісну гру, лякаючи та нищачи своїх опонентів. “Челсі” вже відчув на собі потужність “Ліверпуля” в кінці січня. Напевно, Клопп був би не проти відтворити щось подібне і тут.

Після тієї поразки проти “Арсенала” мерсисайдці обіграли “Бернлі”, “Брентфорд” та “Лутон”. Звісно, “Челсі” виглядає грізнішим опонентом, втім якість складу та досвід виступів у фіналах показує, що вони залишаються явними фаворитами цього матчу. До того ж, минулі два фінали між “Челсі” та “Ліверпулем” на “Уемблі” завершувались перемогою команди Юрґена Клоппа.

Особисті зустрічі

31.01.24 АПЛ “Ліверпуль” — “Челсі” 4:1 13.08.23 АПЛ “Челсі” — “Ліверпуль” 1:1 04.04.23 АПЛ “Челсі” — “Ліверпуль” 0:0 21.01.23 АПЛ “Ліверпуль” — “Челсі” 0:0 14.05.22 КА “Челсі” — “Ліверпуль” 0:0

Цифри та факти

  • В останніх 6 матчах “Ліверпуля” в усіх турнірах проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Челсі” програв “Ліверпулю” останні два фінали національних кубків;
  • У 4 з останніх 5 матчів за участю “Челсі” проходила ставка ТБ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Маурісіо Почеттіно має стабільні та класичні кадрові втрати напередодні фіналу. Точно не зможуть допомогти своїй команді Уеслі Фофана, Ріс Джеймс, Бенуа Бадіашиль, Ромео Лавія, Марк Кукурелья та Леслі Уґочукву. Окрім того, під питанням готовність зіграти у цьому матчі Тьяго Сілви, який є найбільш досвідченим гравцем цього молодого складу.

Щодо Юрґена Клоппа та його колективу, то травми накрили їх саме за останні тижні. Не зможуть зіграти у фіналі: Жоель Матіп, Діоґу Жота, Аліссон Бекер, Трент Александер-Арнолд, Тьяґо Алькантара, Кертіс Джонс та Стефан Байчетіч. Також під питанням готовність Дарвіна Нуньєса, Мохамеда Салаха та Домініка Собослаї.

“Челсі”, 4-2-3-1: Петровіч — Ґюсто, Дісасі, Колвілл, Чілуелл — Кайседо, Фернандес — Палмер, Ґаллахер, Стерлінг — Джексон

“Ліверпуль”, 4-3-3: Келлехер — Бредлі, Конате, ван Дейк, Робертсон — Мак Аллістер, Ендо, Ґравенберх — Салах, Нуньєс, Діас