Манчестер Сіті в рамках 26-го туру АПЛ 2023/24 переміг Борнмут (1:0).

Манчестер Сіті перед матчем з Борнмутом опинився у ситуації, коли осічка була неприпустимою. Ліверпуль тримався у чотирьох залікових балах попереду, в той час як Арсенал тримався в одному очку позаду. Конкуренти тільки й чекали на невдачу “містян” – а Забарний готовий був у цьому допомогти.

Підопічні Пепа Гвардіоли провели невиразний перший тайм, створивши всього два моменти. На 9-й хвилині Фоден відгукнувся на закидання з глибини, легко втік від Забарного в центрі поля та в дотик скинув м’яч на хід Холанду – Ерлінг же пробив без зближення з голкіпером. Повз правий кут!

Борнмут одразу ж відповів дальнім пострілом Керкеза під поперечку. Едерсон врятував Манчестер Сіті. Цікаво, що єдина гостра атаку “вишеньок” до перерви почала з довгої передачі Забарного по флангу, на хід Соланке.

На 24-й же хвилині гості організували свій другий момент. Він виявився гольовим. Холанд отримав закидання з глибини, поставив корпус Сенесі в штрафному та бахнув низом. Нету парирував, однак на добиванні опинився Фоден – 0:1. Можна поставити питання до Забарного, адже Ілля від самого початку епізоду намагався щільно грати з Філом, а наприкінці відклеївся від нього (українець переорієнтувався на м’яч, що в тій ситуації мало логіку).

Хай тайм як, відпочивати команди відправились за мінімальної переваги Манчестер Сіті. Таким таймом Пеп не міг бути задоволений – однак по перерві стало ще гірше! Борнмут поступово захопив ініціативу, ледь не зрівнявши рахунок на 58-й хвилині. Атака почалася з простого пасу Забарного, а завершилась скидкою Соланке на лінію штрафного під удар Тавернієру. М’яч пройшов поруч з дальньою стійкою!

На 67-й хвилині Соланке міг і сам відзначитись, замкнувши подачу з кутового. Едерсон парирував, а Сіті ледь не покарав за марнотратство на 74-й. Бернарду Сілва обігрався в центрі з Холандом, організувавши йому вихід віч-на-віч – втім, Ерлінг поцілив у плече Нету. Варто виділити і Забарного, адже саме він не дав зіграти Доку на добиванні.

Взагалі, наш земляк продемонстрував доволі серйозний рівень. Так, були помилки, але проти такого суперника уникнути їх було неможливо. Дуже багато передач Іллі пішли назад, однак українець виконав і 8 передач з просуванням (4 точних). Він реально впливав на дистрибуцію Борнмута.

В обороні Забарний виконав 3 перехоплення, заблокував 1 удар, 1 раз відібрав м’яч при 2 спробах обійти себе на дриблінгу. Мав 1 винос. Втім, усі ці цифри не відображають реальної картини – український центрбек виконав дуже великий об’єм важливої роботи й реально виручив у кількох ситуаціях.

А Борнмут міг врятуватись від поразки у компенсований час, коли на поле вийшов Унал. Новачок “вишеньок” прибіг на дальню стійку та замкнув подачу з правого флангу – бути б голу, якби м’яч по-зрадницьки не пройшов поруч з каркасом! Зрештою, фінальний свисток зафіксував важку перемогу Манчестер Сіті.

“Містяни” наблизились до першої позиції на відстань в одне очко. Тепер Арсеналу необхідно перемагати Ньюкасл, адже відставання від другої позиції досягло чотирьох залікових балів. Борнмут же продовжив безвиграшну серію до семи турів, тримаючись у 8 пунктах від зони вильоту