У матчі 26 туру чемпіонату Англії “Брайтон” на власному стадіоні зустрівся з “Евертоном”. У стартовому складі “ірисок” з’явився Віталій Миколенко. Цей поєдинок став для нього 21 у поточному розіграші АПЛ.

АПЛ, 26-й тур.

Брайтон – Евертон 1 : 1.

0 – 1. Брентвейт – 73.

1 – 1. Данк – 90+5.

Вил: Гілмор (Брайтон) – 81хв пряма червона картка

Евертон гостював на Амексі, намагаючись перервати 8-матчеву безвиграшну серію в чемпіонаті. Миколенко потрапив у старт, потрапивши під серйозний прес Брайтона – підопічні Роберто Де Дзербі завдали у 6 разів більше ударів, домінуючи протягом всієї зустрічі. Втім, як це часто буває з “чайками”, реалізація шкутильгана. Та і показник очікуваних голів до кінця основного часу не дотягнувся навіть до 1.0.

А от Евертон свій шанс використав. На 73-й хвилині Пікфорд виконав винос аж до чужого карного майданчика, а там Брентвейт зачепився за м’яч та пробив у дальню дев’ятку. 0:1! Жодної випадковості – епізод розігрували, як повноцінний стандарт. От тільки втримати цей рахунок гостям не вдалося – на 5-й компенсованій Брайтон відігрався внаслідок подачі Гросса, яку замкнув Данк.

Миколенко у пропущеному м’ячі не винен. Віталій провів трудовий матч, вигравши три дуелі з чотирьох на землі, програвши єдине верхове єдиноборство та відібравши м’яч при єдиній спробі обійти себе на дриблінгу. Крім того, українець заблокував 1 удар, виконав 3 успішних виноси й віддав 23 точних передачі з 30 (2 з просуванням).