Колишній півзахисник “Евертона” Лі Ті був засуджений до довічного ув’язнення в Китаї за низку корупційних злочинів.

46-річний футболіст приєднався до «Евертона» на правах оренди в 2002 році і зіграв 29 ігор, коли «Іриски» завоювали сьоме місце в АПЛ під керівництвом Девіда Мойєса. Потім він приєднався на постійній основі, підписавши трирічний контракт, але взяв участь лише в семи іграх у всіх змаганнях після перелому ноги в лютому 2004 року.

Ускладнення під час його одужання фактично завершили його кар’єру в Англії – він грав лише один раз за “Шеффілд Юнайтед” протягом дворічного перебування між 2006 і 2008 роками – і він повернувся до Китаю, щоб завершити свою кар’єру в “Ляонін Хувін”.

Пізніше Лі став помічником тренера в “Гуанджоу Евергранд” і “Хебей Чайна Фортун”, а також входив в штаб національної збірної Китаю, і зрештою став головним тренером “Хебея” в 2015 році. Чотири роки потому він перебрав на себе контроль над національною командою.

Але через рік після відходу зі своєї посади Лі був звинувачений в «отриманні та пропонуванні хабарів» на тлі широкого розслідування корупції в китайському футболі.

Згодом Лі зізнався, що дав 300 тисяч євро хабарів, щоб стати головним тренером збірної Китаю, а місцевий журналіст Марк Дрейер повідомляє, що згодом його засудили до довічного ув’язнення за свої злочини. Президент Китайської футбольної асоціації Чень Суюань отримав 15 років ув’язнення, а Ду Чжаокай, інший високопоставлений чиновник, буде за ґратами на 13 років.