Колишній захисник збірної України Артем Федецький поділився думками щодо матчу 1/16 фіналу Ліги Європи між «Марселем» та «Шахтарем».

В четвер «Шахтар» та «Марсель» вирішать між собою долю путівки до 1/8 фіналу Ліги Європи. Наразі рахунок у протистоянні 2:2.

Напередодні Федецький заявив про те, що найбільше проблем для «гірників» може спричинити П’єр-Емерік Обамеянг.

«Важко не погодитися, що Обамеянг виділяється з-поміж інших гравців «Марселя». Так, він показав, що може витиснути максимум навіть зі, здавалося б, напівмоменту, самотужки протягнути м’яча флангом, видати чудову передачу, або забити гол в дотик, тактично перегравши всіх захисників.

І, знову ж таки, погоджуюсь з Маркевичем, що з ним потрібно щось зробити. Тобто, зіграти щільніше, закрити, позбавити м’яча.

Але ж, запевняю, і в «Шахтаря» є тактичні заняття. Марино Пушич і його помічники мали вже розібрати гру «Марселя» від і до, й Обамеянга окремо.

Вимкнути Обамеянга потрібно, але зациклюватися на ньому не варто. Микола Матвієнко чи Ярослав Ракіцький, чи хто там в парі буде грати у захисті «Шахтаря», точно передивлялися першу гру й ще більше зрозуміли, як слід тримати габонця», — заявив Федецький в інтерв’ю сайту «Український футбол».