Президент УАФ Андрій Шевченко провів зустріч з представниками та власниками клубів УПЛ. Під час спілкування були озвучені гострі питання.

Досі залишається нерозв’язаним питання з бронюванням футболістів, які беруть участь у чемпіонаті України. Частина клубів зуміла отримати від Мінспорту потрібний статус, а інші – ні.

Це ставить клуби у нерівні умови. Тож гостре питання відносин з ТЦК на зустрічі з Шевченком підняв президент Вереса Іван Надєїн.

Проте Андрій Миколайович не прийшов з готовою відповіддю на непросте питання. Бронювання футболістів на період чемпіонату досі залишається неврегульованим.

“Я можу теж запитати: а що нам робити? На це немає відповіді. Ми повинні чекати розвитку ситуації та спеціального закону (який би регулював процедуру військового обліку для спортсменів та футболістів зокрема).

Хоча консультації з Мінмолодьспорту тривають регулярно”, – відповів Шевченко.

Нагадаємо, що статус критично важливих підприємств від Мінспорту отримали донецький Шахтар та київське Динамо. Про наявність броні для своїх працівників також повідомляв футбольний клуб Оболонь.

Над отриманням статусу критично важливих підприємств працюють три клуби: Дніпро-1, Зоря та Минай.
Всі інші клуби УПЛ та нижчих ліг не мають бронювання для своїх футболістів.