Воротар ЛНЗ Герман Пеньков поділився враженнями про заключний турецький етап підготовки до весняної частини сезону.

– Родзинкою цього закордонного збору було те, що в розташуванні ЛНЗ з перших днів з’являлися легіонери, які невдовзі підписували контракти. Я сприймав це з розумінням, бо і в моїх попередніх командах – “Металургу”, “Олімпіку”, “Львові” – було чимало іноземців. Спілкувалися з ними англійською мовою, або, як часто кажуть, мовою футболу.

До речі, легіонери ЛНЗ з нашою допомогою швидко навчилися, як треба вітатися в Україні: “Слава Україні!” – “Героям слава!” Вірю, що новачки зроблять свій внесок, щоб ЛНЗ став сильніший. Поки що враження про них приємні, сподіваюся, що вони не зміняться й після офіційних матчів, де напруга та градус відповідальності значно вищий, ніж у спарингах.

У Туреччині було багато контрольних поєдинків, апробацію проходили різні тактичні схеми. Діапазон ігрового часу, який надавався футболістам в кожному протистоянні, коливався від 20 до 90 хвилин. Загалом, усі виконавці, що перебували в нашому тренувальному таборі, одержали необхідне ігрове навантаження.

Завтра починаємо безпосередню підготовку до календарного поєдинку 18 туру чемпіонату УПЛ – з “Кривбасом”, який відбудеться 23 лютого в Ковалівці. Налаштування на матч із лідером буде максимальне. Постараємося довести, що зусилля, витрачені на турецькому зборі, були недаремні, -сказав Пеньков для Sport.ua.

Наразі футболісти ЛНЗ посідають 10-те місце в чемпіонаті УПЛ, набравши 20 очок.