23-го й 27 лютого жіноча збірна України проведе стикові поєдинки з Болгарією за право грати в дивізіоні В Ліги націй.

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Пятенко в коментарі офіційному сайту УАФ розповів про останні новини з табору команди:

— Уже четвертий день перебуваємо на зборі поблизу турецького міста Анталья, де маємо змогу тренуватися на полі з трав’яним газоном. Але в повному складі зібралися тільки 19 лютого, бо очікували приїзду Інни Глущенко та Катерини Боклач. Вони були задіяні у своїх клубах у чемпіонаті Франції.

— Схоже, у візаві з Болгарії буде деяка перевага в ігровій практиці…

— Так. Оскільки в Україні друга частина чемпіонату розпочнеться лише наприкінці березня, то ті болгарки, які виступають на батьківщині, встигнуть зіграти по одному офіційному матчу, а легіонерки — значно більше.

У нас же, окрім Глущенко та Боклач, ігровою практикою ще можуть похвалитися Ольга Овдійчук, Яна Деркач та Любов Шматко, які виступають у Туреччині. Будемо намагатися нівелювати цю перевагу болгарок в ігровій практиці за допомогою досконалої фізичної підготовки.

— До складу спортивної делегації, що вирушила на поєдинки з Болгарією, включили всіх найсильніших?

— На жаль, через травми, одержані в контрольних матчах, ми не зможемо розраховувати на Яну Калініну, Надію Куніну, Вікторію Гірин. Їх замінили Яна Mалахова, Єлизавета Mолодюк та Анастасія Вороніна.

— Що скажете про збірну Болгарії?

— Кістяк цієї збірної складають легіонерки, більшість з яких виступає у Швейцарії, Австрії, Румунії. Переважно болгарки діють другим номером, намагаючись довгими передачами знайти висунуту на вістря атаки Сімону Петкову зі швейцарського «Арау». У нас була можливість детально вивчити гру болгарської команди, і тепер головне — проявити свої найкращі якості на футбольному полі.

— Як плануєте добиратися до місця першого поєдинку?

— Спочатку вилетимо до Стамбула, звідки автобусом подолаємо 380 кілометрів до болгарського міста Кирджалі. А 24 лютого тим самим маршрутом повернемося до Антальї, де відбудеться матч-відповідь.

Нагадаємо, гра Болгарія — Україна відбудеться 23 лютого в болгарському містечку Кирджалі на центральному стадіоні «Арда-Арена». Час початку зустрічі — 16:00 за Києвом.

Матч-відповідь Україна — Болгарія буде зіграно 27 лютого. Номінально домашню гру синьо-жовті проведуть на стадіоні «Мардан» у місті Анталья (Туреччина). Початок цього поєдинку — о 15:00 за Києвом.