Новачок київського клубу Максим Механів розповів про свої перші кроки у футболі, про перехід до нового колективу, а також наголосив на амбітних планах.

– Пане Максиме, розкажіть про свої перші кроки у футболі і хто вас привів у цей спорт?

– Народився у селі Сліди Вінницької області. У третьому класі переїхав з батьками до Могилів-Подільського і там почав займатися футболом у місцевому ДЮСШ. В 11 років поїхав до спортивної школи в Володимир-Волинському. З того часу серйозно почав займатися футболом.

– Хто був вашим кумиром у дитинстві і хто є зараз?

– Насамперед мені імпонувала гра Олександра Шовковського. Також варто відзначити Касільяса, Буфона. Зараз кумирів немає, але хочу виділити Андрія Луніна, який грає на високому рівні. Бажаю йому закріпитися першим номером у Реалі.

– Ви були капітаном тернопільської Ниви за яку грали майже сім років. Можете розповісти про цей період і коли відчували, що настав час змін?

– Це дуже цікавий і важливий період у кар’єрі. З клубом пройшов шлях від аматорів до Першої ліги. Тернопіль став для мене різним місцем. Ще рік тому почав думати про те, що настав час змінити команду. Попередив керівництво, що найімовірніше дограю до зими і шукатиму інший клуб. Важливо, що керівництво Ниви пішло мені назустріч і з розумінням поставилися до мого рішення. З колишнім клубом жодних проблем чи суперечок у мене немає. Буду слідкувати за Ниву і підтримуватиму цю команду.

– Чи хвилювалися перед переходом, адже сім років це суттєвий період?

– Якщо чесно, то хвилювання не було. Для мене це новий етап у моїй кар’єрі. Нове місто, нові знайомства. Знаю, що буду приїжджати до Тернополя, спілкуватися з партнерами по Ниві. Наречена поки що займається своїми справами, вона ще не переїхала до столиці. Протягом зборів живу на базі, а далі вже плануватиму свій побут.

– Чим найбільше ви пишаєтеся?

– Напевно тим, що вдалося з Нивою вийти до Першої ліги. На жаль, з тернополянами не зміг вийти в УПЛ, але буду намагатися це зробити з Лівим берегом.

– Які цілі ставите перед собою на кілька років?

– Хочеться разом з командою найближчим часом вийти до Прем’єр-Ліги. Далі поступово ставитиму перед собою інші цілі.

– Хто вас запросив до Лівого берега?

– Постійно спілкувалися з Олегом Дібровою, навіть коли він вже пішов з Ниви. Наприкінці чемпіонату він запитав про мої плани на майбутнє. Розповів, що хочу змінити клуб і він мене запросив до Лівого берега. Відразу погодився на цю пропозицію. Потім вже зустрічався з головним тренером Перваком і почали займатися моїм трансфером.

– Охарактеризуйте тренерів Лівого берега, адже ви вже мали зможу з ними працювати в Ниві?

– Я з ними працював майже два року. Більше працював з Олегом Валентиновичем, адже він тренер-воротарів. Цей спеціаліст багато чому мене навчив, вказував на помилки. Це справжні професіонали і просто хороші люди. Задоволений, що продовжу з ними працювати?

– Як вас прийняли у новому колективі?

– Проблем з адаптацією не було. У Лівому березі хороший колектив, в якому панує дружелюбна атмосфера. Дякую хлопцям за те, що мене дуже добре прийняли. Багатьох гравців знав, з іншими познайомився. Працюємо з задоволенням.

– Віталій Чеборатьов відзначився сухою серією в 860 хвилин. Наскільки сильною є конкуренція у команді?

– Дивився багато матчів Лівого берега, слідкував за воротарями. Знаю Віталія ще з часів коли він грав за Буковину. Це дуже хороший воротар, який грає на високому рівні. Проте, конкуренція завжди йде тільки на користь і ще більше мотивує.

– Лівий берег проводить зборі на базі. Чи задоволений інфраструктурою?

– У клубу створені всі найкращі умови для футболістів. З побутом, тренувальним полями проблем жодних немає. Приємно, що клуб розвивається у всіх напрямках.

– Які завдання ставите перед собою і командою на весняну частину сезону?

– Прагну якомога більше матчів зіграти без пропущених м’ячів. Зроблю все можливе, щоб допомогти команді досягати результату. Хочеться якомога швидше вийти до УПЛ.

– Що можете сказати вболівальникам?

– Насамперед бажаю всім мирного неба. Хочеться, щоб вболівальники якомога скоріше повернулися на трибуни. Намагатимемося своєю грою і результатами радувати вас.

Пресслужба ПФЛ