Півзахисник Олів’є Тілль офіційно став гравцем ЛНЗ. Деталі трансферу не розголошуються. За інформацією з відкритих джерел, гравець прийшов у новий клуб вільним агентом.

Для 27-річного люксембурзького футболіста це вже другий захід до УПЛ. Раніше Тілль відіграв за Ворсклу весь 2021 рік – 32 матч, 12 голів та дев’ять асистів. Залишив клуб з початком повномасштабного російського вторгнення, працевлаштувався в турецький Еюпспор.

Турецька кар’єра Олів’є не склалася. Спочатку він відновлювався після важкої травми, потім був зданий в оренду в Шанліурфаспор. За останній колектив у другому турецькому дивізіоні зіграв 17 матчів цього сезону, забив два голи, віддав один асист.

Олів’є Тілль має двох братів, також професійних футболістів. Старший, 30-річний Себастьєн, який раніше виступав за молдовський Шериф під керівництвом українця Юрія Вернидуба, забивав переможний гол Реалу в Мадриді. На даний момент грає за польську Сталь (Жешув). Молодший, 24-річний Венсан, раніше також був у Ворсклі, але не зіграв за неї жодного разу, а зараз є гравцем азербайджанського Сабаха.

ЛНЗ нещодавно повернувся з Туреччини, де в рамках тренувального збору провів дев’ять спарингів. Команда Олега Дулуба завершила осінню частину чемпіонату України на 10 місці. У першому офіційному матчі УПЛ 2024 року ЛНЗ зіграє проти Кривбасу 23 лютого.