Прімера. 25-й тур
18 лютого. Мадрид. “Естадіо де Вальєкас”
“Райо Вальєкано” 15:00 “Реал Мадрид”
Арбітр: Алехандро Муньїс Руїс
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Райо Вальєкано”

“Райо” непогано розпочав сезон, але після нового року посипався. В останніх 6 матчах у команди лише 1 нічия та 5 поразок. Це призвело до відставки Франсіско з посади тренера.

Його крісло відійшло Іньїго Пересу, який не має самостійного досвіду роботи, зате він асистував Андоні Іраолі під час його надзвичайно успішної каденції в “Райо” – тобто, добре знає клуб і колектив. Це важливо, адже часу на розгойдування немає – зона вильоту лише в 7 очках.

У “Райо” другий найгірший домашній рекорд у Ла Лізі — лише 8 очок в 11 матчах. Його остання перемога в основний час датована 2 січня – у гостях із “Хетафе” (2:0). Козирі? Лише фланги, де, як і рік тому, гострі Альваро Гарсія та Ісі Паласон. Решта команди — невидатні середняки.

“Реал”

Якщо “Райо” весь тиждень відпочивав, то Мадрид у вівторок грав у ЛЧ проти “РБ Лейпциг” та переміг завдяки шедевру Браїма Діаса та вдалій грі Андрія Луніна (1:0).

При цьому тиждень тому “Вершкові” видали зовсім інший матч, вщент розбивши на “Бернабеу” “Жирону” (4:0). Нічого незвичайного тут немає — вдома команда перемагає красиво, а в гостях економніше, але не менш регулярно. 29 очок у 12 турах – найкращий гостьовий рекорд у Ла Лізі.

Перед виїздом до “Райо” Мадрид спокійний. Його відрив від “Жирони” досяг 5 очок, від “Барси” – 10. Чемпіонству майже нічого не загрожує. Ризики? Тільки втома, адже “Лейпциг” хоч і програв, але крові попив чимало. В усьому іншому, звісно, Мадрид сильніший.

“Райо Вальєкано” – “Реал Мадрид”: статистика особистих зустрічей

У першому колі “Райо” припаркував перед воротами двоповерховий автобус, і “Реал” його несподівано не пробив – 0:0. Було це на початку листопада.

Крім того, відзначаємо, що “Блискавки” виграли 2 з 3 останніх домашніх матчів проти “Реала”, і лише раз програли. Це додасть андердогу сил, хоча і ясно, що Іраоли, головного коваля тих успіхів, у клубі вже немає.