Бенфіка приймала Тулуза в стиковому матчі Ліги Європи.

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч

Лісабон. “Ештадіу да Луж”

Головний арбітр: Донатас Румсас

“Бенфіка – “Тулуза” 2:1

Голи: 68, 90+8 Ді Марія(пен) – 75 Деслер

“Бенфіка”: Трубін – Аурснес, Антоніо Сілва, Отаменді, Карерас(Ба) – Жоао Невес, Кокджу – Ді Марія, Рафа Сілва, Жоао Маріо(Нерес) – Артур Кабрал(Леонардо)

“Тулуза”: Рест – Деслер, Коста, Ніколайсен, Діарра(Елебі) – Сьєрро, Спірінгс(Кассерес) – Деннум(Бабіка), Гбоо(Скютта), Суасо – Даллінга(Магрі)

Попередження: Кокджу – Спрінгс, Деслер, Рест, Скютта, Елебі, Магрі

Вилучення: Магрі 90+7(друга жовта)

Тулуза – досвідчений кубковий боєць. У групі Ліги Європи французи навіть перемагали Ліверпуль, тож навряд боялися виїзду на Ештадіу да Луж. Бенфіці не заважали контролювати ситуацію, але не більше. Дуже бракувало гостроти. Жоау Маріу не зміг прицільно пробити після невдалого виходу голкіпера. Рафа Сілва все робив значно краще, але влучив у поперечину.

Вийти вперед “орлам” допомогли технології. VAR хвилин п’ять переглядав боротьбу після подачі з кутового і таки визначив, що Логан Кошта зіграв рукою. Пенальті у ворота Тулузи. Анхель Ді Марія дуже легко переграв Реста. Через п’ять хвилин Кабрал мусив подвоювати перевагу, та не переграв голкіпера.

Розплата не змусила довго чекати. В Анатолія Трубіна упродовж матчу майже не було роботи. Після подачі захисники господарів зіграли максимально бездарно. М’яч стрибав поруч зі штрафним майданчиком Бенфіки, аж поки Деслер не відправив його у кут воріт. Отак несподівано рахунок став нічийним. Претензій до Трубіна бути не може.

Бенфіка ще спробувала знову похитнути шальки терезів на свою користь, влаштувавши Тулузі справжню блокаду. Проблема в тому, що не гострих моментів. Французи організовано оборонялися. Так тривало до 90+2, коли Мавісса наступив на ногу гравцю Бенфіки. Крістіан занадто емоційно вимагав арбітра не ставити пенальті, за що заробив другу жовту. До 11-ти метрів знову підійшов Ді Марія. Цього разу не так впевнено, але знову забив. Бенфіка вистраждала перемогу.