Нещодавно обраний президент УАФ Андрій Шевченко взяв участь у Конгресі УЄФА, звідки виніс відчуття перспективних можливостей України, за аналогією з Хорватією, що пережила війну.

‘На зустрічах з французькою та хорватською делегаціями мав можливість подякувати за підтримку українцям та погодив проведення спільних проектів для розвитку футболу. Президент HNS Маріан Кустич відзначив талант українців у футболі та підкреслив важливу роль футболу у підтримці суспільства у важкі часи. Хорватія зіткнулася зі схожими викликами протягом війни за незалежність у 90-ті, проте країні вдалося повернути талановиту молодь і досягти вражаючих результатів у футболі’, – написав Шевченко у Фейсбуці.

Нагадаємо, що війна в Хорватії остаточно завершилася у листопаді 1995. Вже наступного року збірна цієї країни дійшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи, а у 1998 стала третьою на чемпіонаті свiту з такими зірками, як Давор Шукер, Роберт Просінечки, Звонімір Бобан, Роберт Ярні. Щоправда, всі вони були вихованцем ще югославської футбольної системи.