Колишній форвард “Арсеналу” та “Барселони” Тьєррі Анрі каже, що він пішов із соціальних мереж, щоб виступити проти расистських коментарів, які темношкірі гравці англійської Прем’єр-ліги отримували в Інтернеті.

“Вони можуть призвести до того, що над вами почнуть знущатися. Це може бути через вашу расу, дурне відео чи те, у що ви вірите. Я пішов із соцмереж три-чотири роки тому, якщо добре пам’ятаю. У мене він був просто для роботи. Мій агент керував ними. Я не хочу залежати від них. Не хочу брати свій телефон і дивитися на це, тому що вони промивають тобі мізки.

Я відмовився від цього, тому що в якийсь момент багато гравців АПЛ стали жертвами жорстокого поводження, темношкірі футболісти. Тож я сказав собі: “Збираюся зробити заяву, відмовившись (від соціальних мереж), щоб побачити, чи може моя слава допомогти в боротьбі з цим. Я щасливий, почуваюся добре. Не відчуваю, що за чимось сумую. Знаю, що іноді можу витрачати багато грошей, але я у злагоді з собою”, – наводить слова француза The Athletic.

Наразі Анрі займає посаду головного тренера збірної Франції до 21 року та є експертом Ліги Чемпіонів на CBS Sports.