Нападник Шахтаря Богдан В’юнник прокоментував скандальну ситуацію, що склалася між ним та донецьким клубом. За словами гравця, він вже тривалий час веде перемовини із гданською Лехією.

Форвард Шахтаря Богдан В’юнник пролив світло на скандальну ситуацію, що виникла між ним та клубом.

Раніше у ЗМІ з’явилася новина, що футболіст відмовляється грати за «гірників» через війну в Україні. Однак потім В’юнник у пресі спростував дану інформацію.

На цей раз гравець вирішив в усіх деталях розповісти про те, чому він насправді не перебуває у лавах донеччан.

«Після цих новин я був у шоці, бо мені сказали не приїжджати на збори та шукати новий клуб. Почалися перемовини з Лехією, результатів яких я чекаю вже місяць. Мій контракт розрахований до 30 червня 2025-го. Сподіваюся на перехід у Лехію, мова йде про повноцінний трансфер або оренду з правом викупу».

За словами В’юнника, він не хоче продовжувати грати в Україні.

«Ні, УПЛ не розглядаю. Лехія дуже цікавиться мною ще з літа минулого року і хоче бачити у себе. Тому я вибрав цей варіант».

Футболіст заявив, що перемовини із Лехією розпочалися одразу після того, як стало відомо, що нього не розраховують у Шахтарі.

«У Шахтарі від самого початку мені повідомили, що я і ще декілька гравців не поїдуть на збори. І що всім треба шукати нові клуби. Після цього Даріо Срна зв’язався з моїм батьком і сказав, що є інтерес з боку Лехії. Все було гаразд, мені сказали не приїжджати на збори, а Шахтар схвалив перехід».

Також В’юнник розповів і про вимогу із боку клубу підписати із ним нову тривалу угоду.

«Даріо сказав перепідписати контракт на чотири роки, ми відмовилися. Потім в офіційній площині Шахтар не відповідав на запити Лехії. Даріо сказав перепідписати контракт на півтора року і йти в оренду, а ми попросили умову права викупу. Даріо на це не погодився».

У підсумку зв’язок між футболістом та Шахтарем перервався.

«Потім він перепитував, чого я не на зборах. Станом на восьме лютого Шахтар досі не відповів. Навіщо новий контракт на півтора року, якщо старий такий самий? У нас було таке ж запитання, але ми й на це погоджувалися», – приводяться слова В’юнника на YouTube-каналі «ПРОФУТБОЛ Digital».

Зазначимо, що В’юнник в цьому сезоні провів за Шахтар шість матчів, забив один гол і зробив дві результативні передачі;
Трансфермаркт оцінює 21-річного футболіста у 700 тисяч євро.
Лехія наразі посідає четверте місце у другому дивізіоні чемпіонату Польщі.