Головний тренер “Евертона” Шон Дайч поставив під сумнів справедливість того факту, що “мерсисайдці” зтикаються з другим відрахуванням очок у Прем’єр-лізі за перевитрати, тоді як “Манчестер Сіті” звинувачують у 115 фінансових порушеннях.

“Ми всі задаємося питанням, що робить одне правило для одних і одне правило для інших. Люди на вулиці запитують про те, чому саме “Евертон” зазнав санкцій.

Не знаю, яка точна цифра, але вони посилаються на понад 100 обвинувачень для “Сіті”. Просто керуйтеся здоровим глуздом, я не кажу про правила. Я не сумніваюся в “Ман Сіті” або в тому, зробили вони щось чи ні”, – наводить слова Дайча Telegraph.

6 лютого минулого року “Сіті” були висунуті звинувачення у злочинах, які нібито були скоєні між 2009 і 2018 роками. “Містян” також звинувачують у відмові співпрацювати з п’ятирічним розслідуванням їхніх витрат, яке почалося в 2018 році.

Перше звинувачення “Евертона” у перевитратах було висунуто через місяць, у березні 2023 року. Після визнання порушення вони отримали відрахування розміром у 10 балів. Покарання вже було оскаржено, рішення стосовно нього очікується наступного тижня. Відтоді проти “ірисок” було висунуто друге звинувачення, а окреме слухання має відбутися до кінця цього сезону.

Завтра, 10 лютого, пройде очна зустріч між командами – “Сіті” прийме “Евертон” на домашньому “Етіхаді”. Початок – о 14:30.