Роналду теж рік сидів у запасі у Фергюсона, а потім засяяв у МЮ. Мудрику потрібен час, я впевнений, у нього все вийде”

– Від якого гравця збірної України ви чекаєте яскравої гри в Лізі націй?

– У нас зараз дуже багато футболістів грає в топ-чемпіонатах – Забарний, Миколенко, Зінченко, Мудрик, Яремчук, Малиновський, Циганков, Довбик, Трубін, Лунін. Є хороші гравці і з українського чемпіонату – Судаков, Матвієнко, нестаріючий Степаненко, який досі тримається на рівні, мені він дуже подобається.

Уявляєте, яка у нас банда? Думаю, під керівництвом Реброва з кожним роком збірна ставатиме ще сильнішою. Зараз у нас не команда, а мрія. Кожен тренер хоче попрацювати з таким матеріалом. Усі грають за кордоном, на провідних ролях.

Єдиний виняток – Мудрик, але він ще молодий хлопець, шукає себе. Він перестрибнув дуже багато сходинок, перейшовши з Шахтаря в Челсі. Важко перебудуватися за такий короткий проміжок часу. Але Мудрик – молодець, б’ється, бореться. Мені подобається.

– Чи не позначаться психологічно на Мудрику невдачі в Челсі?

– На нього чиниться серйозний тиск, тому що в Англії найкращий футбол у світі – найсильніші критики, журналісти та вимогливі вболівальники. Тому в таких умовах психіка має бути міцною. Про Мудрика іноді таке пишуть, що навіть мені не дуже приємно читати. Англійці просто звикли, що на такому рівні й за великі гроші вони мають бачити вже готового футболіста, який робить результат.

– Але Мудрик уже рік у Челсі. Скільки вже можна чекати?

– Роналду теж рік сидів у запасі у Фергюсона (насправді 40 матчів, 6 голів, 8 асистів у сезоні 2003/04, – прим.), а потім засяяв у МЮ. Мудрику потрібен час, я впевнений, у нього все вийде.