Захисник ЛАСКа та молодіжної збірної України Максим Таловєров підбив підсумки жеребкування групової стадії Ліги націй-2024/25 і окремо оцінив силу збірної Чехії, яка зіграє в одній групі з командою Сергія Реброва.

Нагадаємо, тривалий час Таловеров грав у чемпіонаті Чехії – за “Динамо” Чеські Будейовиці, “Спарту”, “Славію” та “Слован”.

– Як оціните жеребкування збірної України – Чехія, Грузія, Албанія в Лізі Націй?

– На рівні дивізіону B Ліги націй немає слабких суперників, усі команди більш-менш рівні. У кожної команди в групі є шанси як виграти, так і програти. У цьому плані я б узагалі не говорив про Лігу націй – де група сильніша, де слабша. Тут підібрано так, що скрізь є своя інтрига, і в нашій групі вона теж максимальна.

Що скажете конкретно про чеську збірну як нашого суперника?

– У них багато класних виконавців, зокрема індивідуально сильних, які грають за далеко не останні клуби провідних чемпіонатів. Але щодо Чехії як команди… У них змінився тренер, Іван Гашек працює тільки з цього року. У цьому є своя інтрига – як швидко він поставить свій футбол, наскільки змінить збірну, бо набір гравців, який є в чехів, дозволяє серйозно здивувати як тактикою, так і манерою ведення гри.

– Хто є лідерами збірної Чехії?

– У них багато якісних гравців. Соучек на виду, він у “Вест Гемі” на видних ролях. Але і в Німеччині багато якісних футболістів із Чехії: Гложек у “Баєрі”, Чванчар у “Боруссії” М, Шик у “Баєрі”. Там у Бундеслізі загалом чоловік п’ять високого рівня. Та й крім них вистачає якісних гравців, які грають і в топ-5 ліг, і в провідних клубах інших чемпіонатів.

– А в збірній Чехії грають ваші колишні одноклубники зі “Славії”? На кого звернути увагу?

– Зі “Славії” багато футболістів викликається. Юречка – сильний атакувальний футболіст. Я до всіх своїх колишніх одноклубників ставлюся з повагою, тому високо їх оціню.

– Чи важко буде Україні із суперником Чехією?

– Важко. У Чехії багато індивідуально сильних футболістів. Лідери в праймовому віці, у розквіті сил. Побачимо, як спрацює фактор Гашека, чи добре він розпорядиться кадрами. Тому що від цього теж багато чого в Лізі націй залежатиме, – підсумував Таловєров.