“Евертон” продовжує боротьбу за збереження прописки до АПЛ. Ліга зняла з клубу 10 очок через порушення фінансових правил, і тепер “іриски” посідають 18-те місце у таблиці з 19 очками.

І як повідомляє портал TEAMtalk, якщо боротьба за виживання буде програна, клуб буде змушений попрощатися зі своїми лідерами. Видання називає як мінімум сім гравців, які в цьому випадку покинуть клуб – Джаррад Брантуейт, Амаду Онана, Джордан Пікфорд, Домінік Калверт-Льюїн, Абдулай Дукуре, Джек Харрісон, а також українець Віталій Миколенко.

Також видання пройшлося по кожному із цих гравців, оцінюючи їхні сильні сторони. Про Миколенка написано таке:

“Миколенко – один із найяскравіших гравців “ірисок” у сезоні. Він почав показувати, чому команда заплатила за нього 18 мільйонів фунтів два роки тому київському “Динамо”. Віталій мав проблеми в попередніх сезонах, але тепер він став одним із найважливіших гравців оборони команди.

Миколенко робить у середньому 3.2 перехоплення за гру в АПЛ, а це четвертий показник серед усіх гравців ліги. Його бойовий дух характеризує завзятий настрій команди, який вона показує з моменту зняття 10 очок.

Хороша форма Миколенка, безперечно, приверне увагу багатьох команд. Тому якщо “Евертон” вилетить і отримає за нього хорошу пропозицію, клубу доведеться її прийняти”, – зазначає видання.