Маурісіо Почеттіно, швидше за все, буде звільнений, якщо Челсі вилетить з Кубка Англії від Астон Вілли.

Аргентинський тренер перебуває під ще більшим тиском після того, як Челсі розгромили Вовки з рахунком 4:2 на Стемфорд Брідж, всього через чотири дні після того, як “синіх” розгромив Ліверпуль з рахунком 4:1. Челсі посідає 11-те місце в таблиці і виграв лише дев’ять з 23 матчів Прем’єр-ліги цього сезону. Вони можуть зіткнутися з ще більшими труднощами, коли відвідають Астон Віллу в матчі-відповіді четвертого раунду Кубка Англії.

«Я не здивуюся, якщо Челсі звільнить Маурісіо Почеттіно. Челсі витратив стільки грошей на гравців – у них є хороші гравці в команді – але, очевидно, це не спрацьовує, – сказав колишній нападник Манчестер Юнайтед Бербатов.

Відтоді, як влітку 2022 року Тодд Белі очолив поглинання Челсі в результаті угоди вартістю до 4,2 млрд фунтів стерлінгів ($5,3 млрд), Челсі змінив уже чотирьох менеджерів. Американський мільярдер звільнив Томаса Тухеля лише через місяць після початку сезону, а потім менш ніж через сім місяців звільнив його наступника Грема Поттера, призначивши Френка Лемпарда тимчасовим тренером до кінця сезону 2022-23.

З моменту отримання контролю над Челсі Боулі витратив на трансфери понад 1 мільярд фунтів стерлінгів (1,3 мільярда доларів). Дикі витрати “синіх” означають, що вони можуть зіткнутися зі звинуваченнями з боку Прем’єр-ліги та зняттям очок за порушення правил фінансового фейр-плей, якщо не продадуть гравців за великі суми цього літа.

Челсі зустрінеться з Астон Віллою, яка нещодавно розгромила Шеффілд Юнайтед з рахунком 5:0, за місце у п’ятому раунді Кубка Англії. Наступний матч Прем’єр-ліги Челсі проведе на виїзді проти Крістал Пелес.