Колишній гравець Барселони Дані Алвес буде засуджений до дев’яти років в’язниці за зґвалтування жінки в нічному клубі.

Алвес перебував під вартою без права застави більше року, з того часу, як стався злочин у грудні 2022 року. Він звинувачується у сексуальному насильстві над жінкою в нічному клубі в Барселоні. Іспанські прокурори вимагають, щоб він відбув дев’ятирічне ув’язнення – як повідомляє The Athletic.

Сьогодні, 7 лютого був останній день судового процесу в суді Барселони, і Алвес зробив останню заяву, заперечуючи всі звинувачення проти нього. The Athletic повідомляє, що вирок у справі буде оголошений через 20 днів, 27 лютого 2024 року.

За даними BBC, Алвес заявив, що він став жертвою медійного суду, і просив відкласти початок слухань, щоб мати більше часу на підготовку, але суд відхилив його прохання. Перед тим, як Алвеса було обвинувачено у серпні, його адвокати намагалися дискредитувати свідчення його обвинувачення, представивши відеозаписи з камер спостереження з нічного клубу, де стався злочин. Суд відповів, сказавши, що будь-який передбачуваний флірт не повинен “жодним чином виправдовувати можливе сексуальне насильство”.

Прокурори також просять, щоб Алвес заплатив 150 тисяч євро компенсації потерпілій, і щоб йому було заборонено знаходитися на відстані менше одного кілометра від неї. Крім свідчення Алвеса, суд також почує більше деталей доказів, зібраних у справі, і експертний аналіз у останній день судового процесу.