Запеклий поєдинок Реала проти Хетафе викликав скарги з боку Ла Ліги щодо ймовірних расистських скандувань, а також образи з боку Джуда Беллінгема.

Сутичка була затьмарена заявами про те, що Беллінгем назвав гравця Хетафе Мейсона Грінвуда “ґвалтівником”, що наразі розслідується. Ла Ліга також розслідує заяви про те, що фанати Хетафе вигукували расистські кричалки, називаючи зірку мадридського клубу Вінісіуса Жуніора мавпою, про що ліга написала у скарзі, поданій до Федерації футболу Іспанії (RFEF). На відеозаписах, розміщених у соціальних мережах після матчу, нібито видно, як фанати расистськи ображають бразильського вінгера.

Беллінгем також заявив, що образив Грінвуда, і, як кажуть, Ла Ліга навіть запросила спеціаліста з читання по губах, щоб уточнити, що саме було сказано.

«Слід також повідомити, що після закінчення матчу в соціальних мережах були виявлені повідомлення про можливий інцидент, в якому гравець гостей Джуд Беллінгем нібито образив місцевого гравця Мейсона Грінвуда англійською мовою після ігрової дії», – йдеться в повідомленні La Liga.

Півзахисник мадридців Дані Себальос також став жертвою скандування фанатів Хетафе. La Liga зазначає, що Хетафе відреагував на інциденти, зробивши чітку заяву, яка засуджує расизм через гучномовець стадіону.

Наразі невідомо, чи будуть застосовані санкції до Хетафе або Беллінгема за расистські речівки вболівальників або ймовірні образи на адресу Грінвуда. Тим часом лідери Ла Ліги Мадрид зіграє з найближчим конкурентом Жироною, а Хетафе прийме Сельту.