У рамках 23-го туру Англійської прем’єр-ліги “Борнмунт” зустрівся з “Ноттінгем Форест”. Український захисник Ілля Забарний розпочав цей поєдинок зі старту.

АПЛ, 23-й тур.

Борнмут – Ноттінгем Форест 1 : 1.

1 – 0. Клюйверт – 6.

1 – 1. Хадсон-Одой – 45.

Вил: Біллінг (Борнмут) – 84хв пряма червона картка.

Борнмут відкрив рахунок вже на 5-й хвилині внаслідок подачі з кутового. Сінісітера замкнув з лінії воротарського у дальній кут, а Клюйверт підставив ногу прямо на лінії воріт – фактично, Джастін вкрав гол.. До завершальної частини другого тайму цей момент залишався єдиним у активі “вишеньок”.

Ноттінгем виглядав дещо цікавіше. Не в останню чергу – завдяки Забарному. Не можна сказати, що Ілля допустив страшні помилки, але його дрібні помарки конвертувались у великі шанси “лісників”.

Так, на 11-й хвилині українець висунувся, але не встиг накрити Гіббс-Вайта у центрі – і не зміг перервати передачу під ривок Авоньї. Тайво завершив епізод ударом з лінії штрафного (Нету впорався).

На 16-й же хвилині Забарний не встиг наздогнати Авоньї. Той встиг пробити під час фактичного виходу віч-на-віч. З одного боку, епізод народився з помилки Сенесі, але з іншого – дистанція між центрбеками була занадто великою, що зменшувало ефективність підстраховки. Причин для створення такої ширини наш захисник не мав.

Зрештою, на 45-й хвилині Хадсон-Одой забив з-під Забарного. Знову ж таки – першопричина гола не в ньому, однак Ілля не врятував. Каллум підхопив м’яч перед штрафним і закрутив м’яч у дальній кут, а український ЦЗ не встиг накрити постріл.

Ймовірно, відсутність блоку вирішила мілісекундна втрата координації чи завчасна спроба кинутись під удар. З іншого боку, варто розуміти, що у подібних ситуаціях гравець з м’ячем матиме перевегу в ініціативі у 90% випадків.

Але не все у Забарного було погано. Українець виграв 4 з 8 верхових дуелей, 3 з 5 єдиноборств, виконав 2 успішних відбирання із 3-х, а також зробив 3 успішних виноси. Крім того, Ілля переконливо виглядав у дистрибуції, віддавши 30 точних передач з 39-ти – в тому числі 4 точних довгих діагоналі.

Загалом же матч виявився нудним – особливо в другому таймі. Нічого цікавішого за вилучення Білінга наприкінці зустрічі вболівальники не побачили. Зрештою, фінальний свисток зафіксував результативну нічию. Ноттінгем довів безвиграшну серію в АПЛ до трьох матчів і відірвався від зони вильоту на два очки, а Борнмут піднявся на 12 позицію – у “вишеньок” серія без перемог затягнулася до чотирьох турів.