Прімера. 23-й тур
4 лютого. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
“Реал Мадрид” 22:00 “Атлетіко Мадрид”
Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 2

Реал”

“Реал” на день менше відпочивав перед дербі, але його 2:0 з “Хетафе” були настільки легкими, що навряд чи сильно вплинули на команду.

Та й що може на неї вплинути? Як уже говорилося, перемагав “Вершкових” з літа лише “Атлетіко”. В останніх 20 матчах у “Реала” 17 перемог та 1 поразка; він виграв Суперкубок, без помилок пройшов групу ЛЧ, лідирує у Ла Лізі. Зупинити Мадрид на його полі вдалося лише “Райо Вальєкано” (0:0) за рахунок триповерхового автобуса.

Ідеальний сезон, чи не так? Але проблема “Вершкових” у їхньому супернику. “Атлетіко” найкраще знає кожну слабкість “Реала”, і тут назовні можуть вилізти нюанси – наприклад, невеликий спад у захисті. Мадрид пропустив у 6 із останніх 7 матчів, і це не заважало йому з “Хетафе”, але може все зіпсувати тут.

Атлетіко”

Статус головного фахівця з “Реалу”, однак, не забезпечив “Атлетіко” боротьбу за титул. Команда Дієго Сімеоне для цього надто нестабільна.

Так, у неї п’ять поспіль перемог прямо зараз, але в грудні “Матрацники” пережили спад, програли “Барсі”, “Жироні” та Більбао, причому всім трьом на виїзді. Загалом у 10 гостьових матчах Ла Ліги у “Атлетіко” лише 13 очок — це найбільше насторожує перед приїздом на “Бернабеу”.

Також зазначимо, що “Матрацники” були активними на ринку взимку, але ні Паулісти, ні Вермерена в дербі не чекаємо; на поле вийдуть перевірені бійці. Інсайдери пишуть, що у світлі проблем Рюдігера особливі надії Ель Чоло на Альваро Морату, який на тижні відпочивав з “Райо”. Тим часом Анчелотті найбільше боїться Грізманна. Та й як не боятися гравця, який забив 18 голів у 32 матчах цього сезону?

“Реал” – “Атлетіко”: статистика особистих зустрічей

Цього сезону “Атлетіко” перемагав “Реал” у Ла Лізі (3:1) та Кубку (4:2), а ось у Суперкубку поступився 3:5. Щодо статистики на “Сантьяго Бернабеу”, то тут “Атлетіко” не перемагає з лютого 2016-го. 4 з 5 останніх матчів – перемоги “Реала”.

Орієнтовні склади

У “Реала” традиційно лікуються Куртуа, Мілітао та Алаба. Крім того, Тоні Рюдігер отримав сильний забій з “Хетафе” і ще в п’ятницю скаржився клубним лікарям, що не може навіть ходити. Мабуть, його випустять “на уколах”, адже більше нема кого.

У “Атлетіко” із важливих втрат — захисники Хосе Хіменес та Сесар Аспілікета. Вони б у дербі точно каші не зіпсували.

“Реал”: Лунін – Карвахаль, Чуамені, Начо, Менді – Модрич, Вальверде, Кроос – Беллінгем – Родріго, Вінісіус

“Атлетіко”: Облак – Ермосо, Савич, Вітсель – Льоренте, де Пауль, Коке, Сауль, Самуел Ліно – Грізманн, Мората