У п’ятницю, другого лютого, ЛАСК прийняв Ред Булл Зальцбург у матчі 1/4 фіналу Кубку Австрії. Поєдинок закінчився перемогою гостей із рахунком 3:2.

Український центральний захисник Максим Таловєров вийшов у стартовому складі господарів та провів на полі 81 хвилину. У Зальцбургу 57 хвилин відіграв колишній форвард Шахтаря Фернандо.

Саме бразилець і вирішив долю поєдинку, відзначившись дублем у воротах суперника. Однак перед цим сталося ще два голи.

Спочатку опорник Зальцбурга Лукас Гурна-Дот відкрив рахунок у матчі, однак доволі швидко Марін Льюбічіч відновив рівновагу.

А потім слово взяв Фернандо – спочатку він вивів фаворита вперед, а потім, на початку другого тайму, подвоїв перевагу.

В самому кінці зустрічі ЛАСК відіграв один гол зусиллями Саши Хорвата, однак цього виявилося недостатньо.

Кубок Австрії. 1/4 фіналу.

ЛАСК – Ред Булл Зальцбург – 2:3

Голи: Льюбічіч (18’), Хорват (90+4’) – Гурна-Дот (16’), Фернандо (28’, 51’)

  • Фернандо виступав у Шахтарі з 2018-го по 2019 роки, після чого півсезону провів у лісабонському Спортінгу. Потім він повернувся в Україну, де пробув ще з січня 2020-го по літо 2022-го грав.
  • До Ред Булл Зальцбург бразилець перейшов вже після початку повномасштабної війни – влітку 2022 року та підписав контракт до 30 червня 2027-го.
  • В нинішньому сезоні нападник має п’ять матчів в усіх турнірах, два голи та результативну передачу. Востаннє до цієї зустрічі він забивав ще 11 лютого 2023-го, коли відзначився дублем у воротах Лустенау (4:0).
  • Таловєров виступає за ЛАСК на правах оренди з празької Славії, яка діє до кінця цього сезону.
  • В поточній кампанії українець має 26 поєдинків в усіх змаганнях та один забитий м’яч.
  • Також восени 2023-го захисник викликався до національної збірної України, хоч і не зміг дебютувати в команді Сергія Реброва.