У вівторок, 30 січня, з’явилася інформація, що півзахисник Георгій Судаков продовжив контракт з донецьким Шахтарем до червня 2029 року, прописавши відступні на суму понад 100 млн євро.

Журналіст Михайло Співаковський спробував знайти пояснення такому рішенню гравця, на якого існує серйозний попит серед європейських клубів.

«У Судакова була якась певна зарплатня, назвемо умовно 15-20 тисяч. У квітні минулого року (до перепідписання контракту), ми розуміємо, що його заробітна плата мала зрости вдвічі, адже він на це заслужив.

Але ринкові умови на момент квітня 2023-го та того, що зараз відбувається навколо Судакова – це абсолютно різні речі».

«Напевно, Судаков розуміє зараз, що його можуть продати за 40-50 млн в Наполі або Ювентус. А яка там буде зарплатня? Це не УПЛ, там не буде 7 млн брудними, як колись у Ярмоленка за рік. Там буде 2,5-3 млн, а тут людина заробляє 500 тисяч на рік.

Він може собі ставити запитання: «Хлопці, ви мене торгуєте, можна якось покращити умови?».

«Думаю, що Шахтар прийшов до цієї думки не тільки за допомогою самого Судакова. Вони розуміють, що це певний сигнал до європейської спільноти, що ми можемо створити хлопчику такі умови, що ви не будете потім за ним бігати та казати, що готові дати у п’ять-десять разів більше».

«Я думаю, що зараз це має бути мінімум 1,5-2 млн за рік», – зазначив Співаковський на ютуб-каналі «ТаТоТаке».

Раніше повідомлялося про серйозний інтерес до Судакова з боку туринського Ювентуса та чемпіона Італії Наполі. Також надходила інформація, що представники гравця спілкуються з такими клубами, як Ліверпуль, Барселона, Баварія, Манчестер Сіті.

  • Судаков провів за «гірників» 18 поєдинків цього сезону, забивши три голи та оформивши один асист.
  • Transfermarkt оцінює нинішню вартість 21-річного хавбека у 18 млн євро.