Генеральний директор Євген Кушнір ФК Кудрівка-Нива розповів про зміну назви, комплектацію команди, про домашню арену, а також поділився планами на майбутнє.

– Відтепер клуб буде виступати як Кудрівка-Нива. З цією назвою він дограє сезон 2023/24, – відзначив Кушнір у коментарі SportArena.

Комплектація команди

– Спільно з тренерським штабом, спортивним директором і тренером-аналітиком ми провели дуже плідну роботу щодо посилення складу. Всі разом, працювали над відстеженням, запрошенням переглядом і підписанням потенційних новачків. Скажу, що на сьогодні серед них є й гравці з УПЛ. З бузівської Ниви залишилися воротарі Георгій Клімов і Роман Льопка, захисники Євген Місюра, Денис Ткаченко, Павло Західний, півзахисники Олександр Калінін і Володимир Тименко, нападник Владислав Нехтій.

Суттєві підсилення

– Клубом підписані захисники Роман Гагун – Верес (Рівне), Артем Мачелюк – Зірка (Кропивницький), Іван Мамросенко – ФСК Маріуполь, Іван Скляренко – Дружба (Мирівка), півзахисники Валерій Рогозинський – ФК Минай, Микита Тепляков – ФСК Маріуполь, Ярослав Захаревич – Дружба (Мирівка), Микола Вечурко – Чайка (Петропавлівська Борщагівка). Орендовані два півзахисники: на 1,5 роки Данило Фальковський Металург (Запоріжжя), на 1 рік – Кирило Матвєєв, Карпати (Львів). Команда вже укомплектована десь на 90%.

Домашня арена

– Хотіли б грати у Кудрівці Чернігівської області – проте там є свої нюанси, пов’язані з умовами, які ставляться перед стадіонами в Першій лізі. Ми постараємося виправити всі ці організаційні моменти, щоб команда могла зіграти в Кудрівці.

Завдання на весну

– Ми – молода команда, новий проект, можна сказати. Але наше головне завдання – створити всі умови для розвитку гравців, для реалізації своєї філософії, тактики та розуміння гри головного тренера, і щоб він міг спокійно реалізовувати та пропогандувати свій стиль гри і доносити розуміння того малюнку гри, який він хоче мати. І керівництво клубу довіряє тренерському штабу та всім працівникам клубу, які працюють задля того, щоб команда і кожен гравець могли прогресувати та не відходили від своєї гри. Ми не хочемо грати задля просто перемоги заради перемоги, стати біля своїх воріт. Наше завдання – щоб ми могли грати в свій футбол і розвивати гравців. Ми концентруємося на прогресі, але не відмовляємося від боротьби за результат. Кудрівка-Нива постарається потрапити в п’ятірку найкращих, а за можливості – й поборотися за більш високе місце – в четвірці, що відкриває можливість претендувати на плей-офф за місце в УПЛ.

Тренерський штаб

– Головний тренер – Роман Локтіонов, помічники – Дмитро Назаренко та Павло Щедраков, тренер-аналітик – Олександр Протченко, тренер воротарів – Сергій Карпов, тренер з фізпідготовки Максим Андрейченко, спортивний директор Антон Васильович Свершок, генеральний директор – Євген Євгенович Кушнір. Лікар та массажист залишитись у клубі, вони працювали в першому колі з командою.

Кадрові новини Кудрівки

– У команді залишилися воротарі Андрій Следзевський і Денис Ферт, захисник Володимир Пластун, півзахисники Данило Гармаш, Володимир Зубашівський, Владислав Іващик, Кирило Коваленко – це ті, хто точно. Стосовно інших гравців, то хтось із них поки доводить свій рівень новим тренерам, хтось на перегляді, щодо когось ще визначаємося. Кудрівку тренуватиме Василь Баранов.

Завдання Кудрівки

– Навесні ця команда теж буде старатися, грати на перемогу в кожному матчі, створювати конкуренцію визнаним фаворитам. Ніхто не знімає з Кудрівки необхідності боротися з кожним суперником, хоча загалом команда омолодиться й буде більше зосередженою на підготовці та покращенні рівня футболістів.

Амбітні плани

– Хочемо зламати певні стереотипи в нашому футболі стосовно і тренерів, і футболістів, і розуміння гри. Прагнемо, щоб наші футболісти дійсно розуміли, в який футбол вони грають. Тож ціль – щоб наша робота приносила результат і користь нашому клубу, щоб виховувалися молоді футболісти й ішли далі, щоб наш клуб зростав у класі, дійшов до Прем’єр-ліги та єврокубків, і щоб наша футбольна Україна отримала ще один дуже якісний футбольний клуб, – сказав Євген Кушнір.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами SportArena