27 січня. 17:00. Ліверпуль. Стадіон “Гудісон Парк”
Кубок Англії. 4-й раунд
“Евертон” (Ліверпуль) – “Лутон”
Де подивитися: Setanta Sports
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Ешлі Янг (під питанням), Андре Гомеш, Шеймус Коулман, Абдулай Дукуре, Деле Аллі – Марвелос Накамба, Том Лок’єр, Мадс Андерсен

“Евертон”

У “ірисок” проблем з кожним днем стає дедалі більше. “Евертон” продовжує страждати через хаотичну трансферну політику колишнього власника клубу Фархада Моширі, яка вже призвела до штрафу в десять очок. Наразі команді загрожує зняття ще кількох залікових балів, а щоб налагодити фінансові справи ліверпульці змушені розглядати пропозиції стосовно трансферів своїх лідерів. Зокрема нещодавно з’явилася інформація про можливість відходу з “Евертона” Абдулая Дукуре – півзахисника, який зіграв провідну роль у збережені прописки в АПЛ в минулому сезоні і який досі залишається основоположним гравцем в тактичних схемах Шона Дайча. За чутками, на малійця начебто поклали око клуби з Саудівської Аравії.

Втім, головний тренер “Евертона” намагається не зважати на зовнішні проблеми і продовжує витискати максимум з команди. Після фіаско на “Молінью” в останньому матчі 2023-го року (поразка 0:3) “іриски” провели три гри, в яких не пропустили жодного голу. Зокрема добре впоралися з “Астон Віллою” (0:0), яка не забила лише втретє у нинішньому сезоні.

“Лутон”

Найбільше уваги англійська преса приділяє поверненню на “Гудісон Парк” Росса Барклі, якого навряд чи очікує теплий прийом. Шість років тому вихованець “Евертона” зі скандалом залишив рідний клуб і в підсумку так і не зміг реалізувати свій непересічний потенціал. Атакуючий півзахисник, якому Девід Моєс і Роберто Мартінес пророкували велике майбутнє, провалився в “Челсі” і не виправдав надій, які на нього покладали в “Астон Віллі”.

В “Лутоні” Росс Барклі попервах також не виділявся. Проте Роб Едвардс зберігав повну довіру до досвідченого футболіста, що зрештою принесло свої плоди. Останнім часом 30-річний півзахисник є справжнім лідером “капелюшників” і одним із головних творців успіхів “Лутона”, який програв лише один із шести попередніх поєдинків в усіх турнірах. Нещодавно Барклі забив у ворота “Челсі”. Вочевидь на “Гудісон Парк” Росс намагатиметься засмутити іншу колишню команду.