Вболівальники обрали Олексія Товарницького найкращим гравцем «Руху-2» у 2023 році. У фінальному раунді голосування в соцмережах «жовто-чорних» захисник набрав 46% голосів, обійшовши Юрія-Володимира Герету та Ігоря Дуця.

В інтерв’ю клубному медіацентру Олексій розповів про повернення з відпустки та відновлення від травми, а також поділився своїми цілями на другу частину сезону.

– Олексію, вболівальники визнали тебе найкращим гравцем 2023 року в команді «Рух-2». Що ти скажеш з цього приводу?

– Це був складний, але цікавий для мене рік. Хочу подякувати вболівальникам, які зробили цей вибір. Така оцінка мотивує працювати ще більше і демонструвати ще кращу гру.

– Як ти оціниш виступи «Руху-2» у весняній частині сезону?

– Ми не найкращим чином зіграли в першій частині сезону. «Рух-2» часто втрачав очки в тих матчах, де команда могла спокійно перемагати. Водночас ми давали бій лідерам Другої ліги, які мають амбіції підвищитись у класі, виглядали солідно у цих поєдинках і також могли розраховувати на кращі результати. Нам слід зробити правильні висновки з цих матчів перед відновленням змагань.

– Минулої осені ти дебютував на дорослому рівні та став одним з ключових гравців «Руху-2». Наскільки важким для тебе був ось цей перехід, адже до цього ти виступав за юніорську команду?

– Друга ліга кардинально відрізняється від юнацького футболу. Тут набагато вищі швидкості, фізично сильніші футболісти, інший рівень спротиву від суперників. До цього потрібно звикнути, але кожен такий поєдинок приносить дуже багато досвіду.

– Минулого тижня команда повернулась з відпустки та приступила до тренувань. Втім ти наразі травмований та працюєш індивідуально. Коли можна очікувати на твоє повернення на поле?

– 6 грудня мені зробили операцію на плечовому суглобі. Вдалося трішки відпочити під час відпустки, але зараз вже почався звичний робочий процес. Два тижні тому я повернувся на клубну базу і з того часу працюю з реабілітологом та щодня роблю необхідні вправи для того, щоб розробити руку. Це займе певний час, але це необхідно. Тренуватись у загальній групі я зможу орієнтовно за півтора місяця. Водночас приємно повернутись у розташування клубу, адже давно не бачив партнерів і встиг за ними скучити. Тішить, що нарешті приступив до занять.

– «Рух-2» розпочав зимові збори. Що є найважливішим у цьому етапі підготовки?

– Наразі закладається фундамент фізичної готовності, але також відбувається робота над тактичними та технічними елементами нашої гри. Головне, аби кожен з нас виконував вказівки тренерського штабу, а також, пройти цей підготовчий період без травм.

– Разом із великою кількістю молоді у складі «Руху-2» є й ветерани клубу, тож як відбувається ця взаємодія поколінь?

– У команді є як молоді гравці, так і досвідчені футболісти. В першій частині сезону підказки Ігоря Дуця та Олексія Довгого дуже допомагали і мені, і партнерам. Це важливо, коли старші товариші роблять все можливе, аби молодь швидше адаптувалась до реалій дорослого футболу. Вони підтримують нас і допомагають в різних ігрових ситуаціях і це чудовий досвід для нас.
Аналізуючи наші осінні матчі помітно, що молоді гравці допускали невимушені помилки, яких можна було уникнути. Це питання досвіду та ігрової практики – зробивши правильні висновки, ми покращимо свою гру і зможемо розраховувати на щось більше.

– Які цілі ти ставиш перед собою на другу частину сезону? А також які завдання стоять перед «Рухом-2» на весняну частину Другої ліги?

– Щодо особистих цілей, то, звісно, дуже хочеться потрапити у першу команду та проявити себе там. Але поки що слід відновитись від пошкодження та набрати ігрову форму. А якщо говорити про «Рух-2», то ми націлені на те, аби покращити свою гру. Молодь набралась певного досвіду і готова здобувати результат, тож ми хочемо фінішувати якомога вище у турнірній таблиці, демонструючи якісний футбол.