Кубок Англійської Ліги. Півфінал, матч-відповідь.
23 січня. 22:00. Лондон. “Стемфорд Брідж”
Головний суддя: Джон Брукс (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Челсі”

Для лондонців цей матч виглядає як найважливіше протистояння цього сезону. Почеттіно неодноразово говорив про те, що для його команди Кубок Ліги є надзвичайно важливим і вони роблять ставку на цей турнір. Але після першого матчу проти “Мідлсбро” з’являються чималі сумніви з приводу спроможності “синіх” все ж пройти до фіналу.

Загалом у “Челсі” зараз непогана серія, якщо не враховувати ту поразку проти “Мідлсбро” у першому матчі. За останні 5 матчів вони встигли обіграти “Фулгем”, “Престон”, “Лутон” та “Крістал Пелас”. Звісно, суперники не найвищого калібру, але у минулому сезоні у них були проблеми навіть з такими командами.

Напередодні Маурісіо Почеттіно провів свою найкоротшу прес-конференцію, яка тривала всього 5 хвилин. Він майже нічого не розповів з приводу очікувань та бачення перед матчем. Напевно, аргентинець вирішив показати силу своєї команди не словом, а ділом. Втім чи вийде у “Челсі” якось здивувати “Мідлсбро”? Питання відкрите. Тиск буде величезний, адже вилетіти з півфіналу Кубка Ліги від нижчолігової команди — це ганьба.

“Мідлсбро”

Підопічні Майкла Карріка показали справжній клас у першому матчі проти “Челсі”. Майстерна гра в обороні, дуже надійно та виважено. Ну і вбивчий фінішинг, коли команда все ж виходила у свої контратаки. То була справедлива перемога на домашньому полі, залишається лиш провести подібний матч вже на чужому полі.

За останні 5 матчів на рахунку у “Боро” 2 перемоги, 2 поразки та 1 нічия. Важливо зазначити, що одна з поразок була проти “Астон Вілли” в Кубку Англії. Вони встигли обіграти “Міллуолл” та зіграти внічию з “Ротергемом”. Потенційний вихід до фіналу буде неймовірним досягненням для Карріка та всієї команди.

Наразі вони знаходяться на 11 місці в Чемпіоншипі, команда на відстані 3 очок від потенційного плей-офф для виходу в АПЛ, тому вся боротьба там тільки попереду.

Особисті зустрічі

09.01.24 КАЛ “Мідлсбро” — “Челсі” 1:0

19.03.22 КА “Мідлсбро” — “Челсі” 0:2

08.05.17 АПЛ “Челсі” — “Мідлсбро” 3:0

20.11.16 АПЛ “Мідлсбро” — “Челсі” 0:1

27.02.13 КА “Мідлсбро” — “Челсі” 0:2

Цифри та факти

  • “Челсі” зберіг свої ворота у недоторканості в останніх 9 матчах проти “Мідлсбро” в усіх турнірах;
  • “Челсі” виграв останні 6 домашніх матчів проти “Мідлсбро” в усіх турнірах;
  • У 5 з останніх 6 матчів “Челсі” проти “Мідлсбро” в усіх турнірах проходила ставка ТМ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Кадрові втрати у Почеттіно, як і завжди, дуже серйозні. Ціла група футболістів знаходиться у лазареті, зокрема обидва правих захисники, також є гравці, що знаходяться у своїх збірних і також не допоможуть лондонцям.

Травмовані Роберт Санчес, Трево Чалоба, Марк Кукурелья, Уеслі Фофана, Ріс Джеймс, Ромео Лавія, Леслі Уґочукву, Крістофер Нкунку та Мало Ґюсто. У складі молодіжної збірної Бразилії зараз знаходиться Андрей Сантос, а Ніколя Джексон на Кубку Африканських Націй.

Щодо “Мідлсбро”, то там також є свої втрати і вони також серйозні. Не зможе зіграти Алекс Банґура, Еммануель Латте Лат, Дарра Леніган та Томмі Сміт. У них травми різного ступеня важкості.

Окрім того, недоступні Сем Ґрінвуд та Люк Ейлінг, оскільки їх не змогли зареєструвати на турнір. Під питанням участь у грі Ізайї Джонса, ну і по збірних роз’їхались Сем Сілвера, Райлі Макґрі та Сені Дієнґ.

“Челсі”, 4-2-3-1: Петровіч — Дісасі, Сілва, Колвілл, Чілуелл — Ґаллахер, Кайседо — Мудрик, Палмер, Стерлінг — Броя

“Мідлсбро”, 3-4-2-1: Ґловер — Берґ, Фрай, Енґель — Джонс, Барласер, Гоусон, О’Брайєн — Крукс, Роджерс — Форсс