Після перемоги збірної Гвінеї на Кубку африканських націй у країні сталися жахливі події. Шестеро людей загинули внаслідок святкування перемоги.

У нинішньому розіграші КАН-2023 збірна Гвінеї виступає несподівано добре. Після нічиєї з Камеруном і перемоги над Гамбією підопічні Каби Діавара мають шанс вийти з групи, навіть якщо програють свій останній матч проти Сенегалу.

Нещодавня перемога супроводжувалася ейфоричними святкуваннями на вулицях міст. Мешканці висловлювали свою радість в автомобілях і на мотоциклах. Однак у деяких випадках святкування закінчилося найгіршим чином.

За даними Daily Record, лише в столиці держави, Конакрі, внаслідок святкування тріумфу над Гамбією загинуло шестеро людей. Ще десятки людей дістали поранення.

Федерація футболу Гвінеї негайно відреагувала на сумні новини з країни. Щоб запобігти новим трагедіям у разі чергової перемоги, представники Гвінеї випустили відео з проханням відповідально підійти до святкування.

“Мета футболу – дарувати радість, а не залишати сім’ї в жалобі. Ми не хочемо оплакувати смерть, тому закликаємо всіх святкувати, але водночас стежити за своєю безпекою”, – заявив представник національної збірної Амаду Макаджі.

Зустріч Гвінеї та Сенегалу запланована на вівторок, 23 січня. У другому поєдинку зустрінуться збірні Гамбії та Камеруну. Сенегал і Кабо-Верде вже забезпечили собі підвищення в класі після двох турів.