Журналіст британського видання The Telegraph Сем Уоллес повідомляє, що власники лондонського “Челсі” в особі Тодда Боелі та Clearlake Capital все ще не прийняли фінального рішення з приводу майбутнього “Стемфорд Брідж” та потенційного будівництва нового стадіону.

Як відомо, в клубі розглядають дві опції: або реконструювати “Стемфорд”, або побудувати повністю нову арену в іншому місці, ділянки для реалізації цього проекту вже давно розглядаються.

Важливо уточнити, що “Челсі” вже придбав певну ділянку біля “Стемфорд Брідж” для того, щоб розпочати реконструкцію, але навіть ця покупка не гарантує, що на нинішню арену “синіх” чекає реновація. Тим не менш, саме цей варіант є дійсно найбільш реальним, проте він надзвичайно важкий у раелізації.

Для розширення “Стемфорд Брідж” необхідно опустити рівень газону на кілька метрів, аби була можливість побудувтати додаткові трибуни. Околиці стадіону обмежуть інженерів, тому доведеться будувати стадіон ледь не з нуля і сам проект обійдеться клубу приблизно в 2 мільярди фунтів. В статті говориться, що потенційно проект від початку планування і до завершення може зайняти близько 6 років, з них як мінімум 3 роки “Челсі” доведеться грати на іншій арені в очікуванні реконструкції “Стемфорда”.

Головна мотивація для Боелі піти на такі витрати і побудовати/реконструювати стадіон — це наздогнати своїх прямих конкурентів по доходам у дні матчів. Останній фінансовий звіт клубів показав, що безпосередньо у матчдеї за 1 рік “Тоттенгем” заробив 125 мільйонів фунтів, “Ліверпуль” — 112 мільйонів, “Манчестер Юнайтед” — 126 мільйонів. У “Челсі” цей показник складає всього 82 мільйони фунтів і це обумовлено в першу чергу кількістю місць на арені, наразі “Стемфорд Брідж” вміщує всього 41 341 глядача.