Головний тренер Баєра Леверкузен Хабі Алонсо продовжує дивувати своїм стартом у Бундеслізі. Тепер він має на меті побити внутрішній рекорд Пепа Гвардіоли.

Колишній півзахисник Ліверпуля та Реала Мадрида, 42-річний Алонсо, заслужив багато похвал за свою першу роботу на посаді старшого тренера в Німеччині.

Остання перемога Леверкузена була здобута завдяки голу в доданий час проти Лейпцига, який двічі виходив уперед проти команди Алонсо. Але переможний гол П’єро Інкапі на 91-й хвилині був достатнім, щоб забезпечити перемогу лідерам Бундесліги з рахунком 3:2.

Цей результат означає, що Алонсо привів Леверкузен до 15 перемог у своїх 18 матчах цього сезону і все ще не зазнав поразки у лізі. Це одосягнення не пікорилося Юргену Клоппу під час його роботи в Німеччині.

Колишній тренер Боруссії Дортмунд не міг подалати поріг у 18 матчів без поразок у лізі, перш ніж його заманили до Ліверпуля. Гвардіола ж зміг дійти до 28 матчів з Баварією Мюнхен, і його буде важко перевершити.

Незалежно від того, чи зможе Алонсо продовжити і перевершити найкращий старт сезону Гвардіоли в Німеччині, іспанець вже продемонстрував свої тренерські здібності на високому рівні.

Леверкузен вже пройшов більше половини сезону Бундесліги і наразі випереджає Баварію Мюнхен на сім очок. Однак, чинні чемпіони все ще мають два матчі в запасі.