Сьогодні в рамках 21-го туру чемпіонату Іспанії “Реал Мадрид” зустрівся з “Альмерією”. Андрій Лунін залишився на лаві запасних “галактікос”.

Ла Ліга, 21-й тур.

Реал Мадрид – Альмерія 3 : 2.

0 – 1. Рамазані – 1.

0 – 2. Гонсалес – 43.

1 – 2. Беллінгем – 56-пен.

2 – 2. Вінісіус – 67.

3 – 2. Карвахаль – 90+9.

Вил: Гарітано (Альмерія) – 90+7хв за межами поля

Карло Анчелотті ще до поразки в кубковому дербі з Атлетіко оголосив, що у старті на матч Ла Ліги вийде Кепа. Так і сталося. У домашці з Альмерією основним голкіпером став баск.

Матч був надзвичайно важливим для конкурента Андрія, адже він провалив суперкубкове дербі з Атлетіко – та і загалом преса й вболівальники чинять колосальний тиск, вимагаючи від Анчі довіритись Луніну. Навіть команда підтримує українця, у якого краща статистика та авторитет через лояльність клубу.

Альмерія – найгірша команда Ла Ліги. У поточному розіграші чемпіонату андалусійці не виграли жодного разу, хоча нещодавно вони ледь не прибили Жирону. Та і загалом колектив не такий жахливий, як здається, однак у Мадриді це нікого не цікавило. Всі очікували на розгром.

Замість цього “Сантьяго Бернабеу” спостерігав за найгіршою годиною “вершкових” у сезоні. Перший удар підопічні Карло Анчелотті завдали аж на 14-й хвилині. Перший момент стався на 34-й, коли Чумі ледь не зрізав у власні ворота простріл Карвахаля (причому на замикання ніхто з мадридців не пішов). Загалом, до перерви Реал провів п’ять ударів, а їхня сумарна гострота склала жалюгідні 0,13 очікуваних голів.

Перше влучання у площину воріт Альмерії було зафіксовано аж на 57-й хвилині. І це був удар з пенальті, який реалізував Беллінгем. А пенальті було призначення через влучання в руку Кайкі при кутовому – тобто, господарям допоміг щасливий випадок.

Але ще гірше проявили себе захисники. Вже на 38-й секунді “королівський клуб” змушений був відігруватись. Гол привела майже вся оборона: Начо на власній половині віддав кволий пас, Менді не встиг до нього, а гості перехопили м’яч – у подальшій контратаці Чуамені мляво зіграв проти Робертоне, не накривши його.

Луїс покарав пасом розрізним пасом повз Рюдігера, помилка якого стала ключовою – він не дивився на забігання Рамазані, зосередившись виключно на футболісті з м’ячем. Хоча міг встигнути зорієнтуватись. Рамазані прийняв пас і реалізував вихід віч-на-віч. Реал пропустив найшвидший гол за останні 9 років.

А на 43-й хвилині Альмерія покарала гранда шедевром Едгара Гонсалеса. Той спіймав м’яч перед штрафним і з лету зарядив у ближню дев’ятку. Фантастика. І знову слід ставити питання до оборони “вершкових” – і до опорників, і до незграбної скидки Начо.

Реал відправився відпочивати за рахунку 0:2 на користь суперника. “Сантьяго Бернабеу” у чемпіонаті Іспанії не бачив такого принаймні із сезону 2003/2004.

В середині другого тайму, вже після пропущеного з пенальті гола, Альмерія забила втретє. Андалусійці розкатали контратаку, завершивши її прострілом з лівого флангу на дальню стійку – там Аррібас спокійно прошив Кепу, але взяття воріт не зарахували через фол у атаці.

У всіх цих епізодах Кепі навряд чи можна висувати серйозні претензії. Якщо забути про ці три голи, то баск навіть відіграв добре – як на виходах, так і ногами. Тим не менш, робота при ситуаціях 1-в-1 та перехопленні прострілу виглядала такою, в якій можна було б зіграти краще. Так, ніби інший голкіпер міг би й врятувати.

Між іншим, такі епізоди є сильним боком Луніна. Згадаємо кубкову зустріч з Атлетіко – у схожих моментах Андрій виручав мадридців. Словом, у Карло Анчелотті залишається все менше аргументів для ігнорування українця.

Тим не менш, на 67-й хвилині Реал відігрався. Знову допоміг кутовий – подачу з нього замкнув Вінісіус. Бразилець пробив передпліччям, що змусило переглядати повтор. Зрештою, гол зарахували, що розгнівало тренера Альмерії. Пізніше Гаїску Гарітано вилучать. 2:2.

До другої половини 70-х хвилин Альмерія трималася гідно, але потім клас Реала почав даватись взнаки. На 77-й хвилині “королівський клуб” забив другий гол – це Беллінгем прийняв передачу з лівого флангу від Франа Гарсії, пробивши з дуги. М’яч влетів у дев’ятку, але гол не зарахували через офсайд.

На 81-й забивати мав Вінісіус, який прийняв закидушку від Крооса й вийшов на рандеву з Машиміану. Голкіпер врятував Альмерію. Ще за дві хвилини Джуд пробивав з правого краю штрафного у падінні через себе – Машиміану вже не міг допомогти, але сфера пролетіла поруч зі стійкою.

На 86-й відзначитись міг Себальйос, який прибіг на лівий край карного майданчика й прийняв закидання від Беллінгема, але подальший удар у ближній кут знову не влучив у площину. Арбітр, тим часом, компенсував аж 10 хвилин – і на 10-й Реал дотиснув Альмерію.

Беллінгем перевів м’яч на Карвахаля, а той запустив м’яч свіжому Діасу. Браїм виконав подачу на дальню половину штрафного, а звідти Беллінгем виконав скидку на праву стійку. Там і опинився Карвахаль, вколотивши м’яч у сітку. 3:2! Реал тріумфує.