“Чорноморець” на зимових закордонних зборах провів четвертий спаринг за останніх дев’ять днів. Сьогоднішнім суперником одеситів став “Галаксі”, який представляє ПАР.

Товариський матч

Чорноморець Одеса, Україна – Галаксі ПАР 0 : 4.

0 – 1. Себелебеле – 48.

0 – 2. Себелебеле – 74.

0 – 3. Мбунжана – 83.

0 – 4. Мбунжана – 86.

Тренерський штаб на чолі з Романом Григорчуком продовжує реалізовувати програму підготовки одеського “Чорноморця” до весняної частини сезону-2023/24, яка проходить у Туреччині. У її рамках “моряки” провели сьогодні контрольний матч із середняком чемпіонату ПАР – клубом “ТС Гелаксі”. Південноафриканські футболісти з міста Камеєлрів’є, які одеська команда, посідають у вищому дивізіоні своєї країни таке ж саме місце – восьме.

Враховуючи, що “Чорноморець” напередодні проводив спаринг із косовською “Дрітою”, його головний тренер використав сьогодні у стартовому складі лише чотирьох гравців вчорашнього “старту” – Луку Гучека, Гая Хадіду, Артема Присяжнюка та Самсона Ієде. Адже кожен футболіст на зборі отримує приблизно однакове навантаження.

Цього разу з перших хвилин матчу в обороні грав нігерієць Валентин Озорнвафор, можливості якого тренерський штаб одеситів ретельно вивчає. Поки що потенційний новачок не дозволив скласти про нього остаточне враження.

Перша половина зустрічі завершилась без голів. Варто було початись другому тайму, як “ТС Галаксі” на 47-й хвилині відкрили рахунок. Подальші майже півгодини його не змінили, але в останніх п’ятнадцять хвилин голи у ворота “Чорноморця” посипались, наче із рогу достатку. Футболісти ПАР довели, що зараз у футбол вміють добре грати не тільки у Європі. На 75-й хвилині їм вдалося подвоїти рахунок після виходу сам на сам нападника південноафриканської команди з Олегом Біликом. Ближче до фінального свистка в інтервалі з трьох хвилин “Чорноморець” пропустив ще два м’ячі. Спочатку на 84-й навіс з правого флангу у штрафний майданчик завершився ударом злету у дальній нижній кут, а на 87-й, після помилки оборонця Дмитра Граждана, гравець команди-суперниці наблизився до воріт і майстерно пробив по цілі впритул до дальньої стійки. 0:4.

Ця поразка стала для “Чорноморця” вже третьою поспіль на тренувальному зборі у Туреччині. Та якщо у двох попередніх спарингах “моряки” пропускали по три м’ячі, то сьогодні на один більше.