Прімера. 21-й тур
21 січня. Жирона. “Монтіліві”
“Жирона” 22:00 “Севілья”
Арбітр: Пабло Гонсалес Фуертес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Жирона”

49 очок у 20 турах від “Жирони” – це щось неймовірне. Головна сенсація всього європейського сезону.

Команда Мічела майже не оступається, і варто було їй зіграти внічию в минулому турі з “Альмерією” (0:0), як ЗМІ миттєво пожвавилися. Це кінець казки? Карета перетворилася на гарбуз? Вже наступна перемога 3:1 над “Райо Вальєкано” в Кубку дала зрозуміти, що ні.

У “Жирони”, як і раніше, найефективніша атака Ла Ліги у тому числі завдяки Циганкову та Довбику (46 голів). У чемпіонаті вона програла лише раз, а в домашніх стінах набрала 25 очок — це на 9 більше, ніж всього у “Севільї”. І так, всі знають, що слабке місце “Жирони” – її оборона, але що з того, доки атака все компенсує з лишком?

“Севілья”

Якщо “Жирона” розраховує більше на напад, ніж на захист, то “Севілья” не має ні того, ні іншого. 30 пропущених – це 15-й результат у Ла Лізі.

У 2024 році “Нервіон” виграв лише два матчі Кубка – у “Расінга Ферроль” із Сегунди (2:1), а також “Хетафе” (3:1). У чемпіонаті – суцільні поразки. “Севілья” примудрилася навіть на “Пісхуані” програти “Алавесу” (2:3), який до цього виграв лише 1 гостьовий матч Ла Ліги з 30.

Цього сезону команда пережила вже дві тренерські відставки і, можливо, це не кінець. Балансу, концентрації, темпу не вистачає “Севільї”. Її ветерани постаріли. Навас уже не потрапляє до складу, Рамос привозить у кожному матчі, Ракитич не біжить. Можливо, у Жироні Кіке Санчесу Флоресу варто зробити ставку не на них, а на молодь, на кшталт Ісаака Ромеро, дубль якого приніс перемогу над “Хетафе”.

“Жирона” – “Севілья”: статистика особистих зустрічей

“Жирона” виграла у “Севільї” в першому колі завдяки шикарному голу Алейша Гарсії — 2:1.

Також каталонці були сильнішими за “Нервіон” в обох матчах минулого сезону — 2:1 вдома та 2:0 у гостях. І взагалі, востаннє вони програвали “Севільї” ще у грудні 2018-го (0:2).

Орієнтовні склади

У “Жирони” поза грою дискваліфіковані Алейш Гарсія та Давід Лопес, а також травмований Ерік Гарсія. Це величезний удар і по захисту, і по опорній зоні.

У “Севільї” втрати ще болючіші — тут поїхав на КАН бомбардир Юсеф Ен-Несірі; Бубакарі Сумаре не зіграє через перебір карток; Соу, Салас, Гудель, Лукебакьо та Акунья заліковують травми.

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Хуанпе, Блінд, Гутьєррес – Циганков, Мартін, Соліс, Савіо – Торре — Довбик

“Севілья”: Дмитрович – Ньянзу, Рамос, Баде – Хуанлу, Сусо, Ракитич, Олівер, Педроса – Ромеро, Окампос