Легендарний чеський хокеїст вимагає недопуску росіян до матчу НХЛ у Празі

Знаменитий чеський хокеїст, олімпійський чемпіон 1998 року Домінік Гашек закликав заборонити російським гравцям взяти участь у матчі НХЛ у Чехії.

Дворазовий володар Кубка Стенлі вважає неприпустимим дозволити російським хокеїстам зіграти в поєдинку НХЛ між “Сан-Хосе Шаркс” і “Нешвіл Предаторс”, який повинен відбутися в жовтні у Празі.

Про це Гашек написав на своїй сторінці у Twitter. Він заявив, що якщо НХЛ допустить росіян до матчу, то це буде проявом неповаги до України та українського народу, який страждає від масових вбивств і злочинів з боку російських окупантів.

“Якщо НХЛ (з огляду на ситуацію) захоче допустити до участі в цьому матчі будь-якого російського гравця, я вважатиму це непрощенним вчинком. Якщо так станеться, я зроблю все, щоб цей матч не відбувся в нашій країні. Звернуся до уряду Чехії, організаторів заходу, потенційних партнерів та громадськості.

Якщо матч все-таки відбудеться, я закликатиму ігнорувати та засудити це рішення. Варто усвідомлювати, що участю російських спортсменів у заходах ми робимо величезну рекламу Росії та її дій. Ми рекламуємо агресію російських військових проти демократичної країни, вбивства десятків тисяч українців та злочини проти людства.

Матч НХЛ у Празі повинен стати святом світового хокею, а не рекламою російських злочинів в Україні. Це було б неповагою з боку НХЛ до України та її народу. І це не повинно статися!”, – наголосив Гашек.

Зазначимо, що в складі “Предаторс” у НХЛ грає російський форвард Яків Тренін. А за “Сан-Хосе” виступають російські захисники Микола Книжов та Артемій Князєв, а також форвард Олександр Барабанов.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

КДК УАФ оштрафував Дніпро-1, Кривбас та Минай

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу на своєму засіданні ухвалив низку важливих рішень.Читати далі

1 годину ago

На фронті загинув фанат “біло-синіх” з позивним “Динамо”

Третій рік триває повномасштабна війна Росії проти України. На жаль, щодня на фронті гинуть найкращі…

9 години ago

Слот підтвердив, що замінить Клоппа у Ліверпулі

Наставник «Феєнорда» Арне Слот на прес-конференції перед останнім матчем команди в чемпіонаті Нідерландів підтвердив, що…

10 години ago

Мирон Маркевич: Усик переможе Ф’юрі й стане абсолютним чемпіоном

Головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич поділився очікуваннями від бою між чемпіоном WBA, WBO, IBO та IBF у…

10 години ago

Хавбека Челсі визнано найкращим молодим гравцем АПЛ

АПЛ визнала атакуючого півзахисника «Челсі» Коула Палмера найкращим молодим гравцем чемпіонату Англії сезону 2023/24.Читати далі

10 години ago

Мбаппе – про своє майбутнє: Те, що на мене чекає, буде чарівним

Ера Кіліана Мбаппе у "Парі Сен-Жермен" добігає кінця. Напередодні свого відходу гравець подякував всім за…

10 години ago