Англійська Прем’єр-ліга. 21-й тур.
20 січня. 14:30. Лондон. “Емірейтс Стедіум”
Головний суддя: Пол Тірні (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Арсенал”

Команда Мікеля Артети не перемагає з 17 грудня минулого року. Тобто вже більше місяця і це сильно турбує місцевих вболівальників. Якщо питань до нічиєї на “Енфілді” з “Ліверпулем” в рамках Англійської Прем’єр-ліги просто немає, адже команда видала непоганий матч, то все, що відбувалось далі. Потребує адекватних відповідей.

Про поразку від “Вест Гема” (0:2) Артета може спокійно заявити, що команді не пощастило. Частково так і є, оскільки “каноніри” створили чимало моментів, тоді підвела реалізація. Однак виїзд проти “Фулгема”, де була чергова поразка (2:1), вже не спишеш на погану реалізацію чи невезіння. Це був відверто слабкий матч у виконанні всієї команди, зокрема лідерів в особі Едеґора, Райса та Сака.

Також була поразка від “Ліверпуля” в домашніх стінах в рамках Кубку Англії. І там перший тайм лондонці провели на високому рівні. От тільки в перебіг подій вмішався Юрґен Клопп і його команда задушила суперника, оформивши перемогу 2:0 та прохід далі.

Тепер перед командою Зінченка не таке складне завдання: кризовий “Крістал Пелас”, який необхідно обігрувати, щоб продовжувати боротьбу за титул.

“Крістал Пелас”

За останні два з половиною місяці підопічні Роя Годжсона перемогли всього 1 раз, сталось це в останні день 2023 року, коли вони у себе вдома розбили “Брентфорд” з рахунком 3:1. Причино подібних жахливих виступів вистачає.

В основному все можна пояснити великою кількістю травм, зокрема ключових фігур команди, вони дуже рідко коли можуть собі дозволити мати одночасно на полі і Майкла Олісе, і Еберечі Езе. А зараз до цих проблем додався ще й Кубок Африканських Націй, який відібрав у них Джордана Айю.

Втім не потрібно виправдовувати результати команди тільки цим, проблеми у “орлів” комплексні. Їм не вистачає гостроти попереду і навіть коли вони доводять м’яч до ударних позицій, то фінальний удар немає кому нанести. На цьому тижні вони вилетіли від “Евертона” з Кубка Англії, у них залишається лише один турнір, їм потрібно виживати.

Особисті зустрічі

21.08.23 АПЛ “Крістал Пелас” — “Арсенал” 0:1

19.03.23 АПЛ “Арсенал” — “Крістал Пелас” 4:1

05.08.22 АПЛ “Крістал Пелас” — “Арсенал” 0:2

04.04.22 АПЛ “Крістал Пелас” — “Арсенал” 3:0

18.10.21 АПЛ “Арсенал” — “Крістал Пелас” 2:2

Цифри та факти

  • “Арсенал” виграв останні 3 матчі проти “Крістал Пелас” в усіх турнірах;
  • У 5 з останніх 6 матчів на “Емірейтс” між “Арсеналом” та “Крістал Пелас” проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Арсенал” забив як мінімум 2 голи у 6 з останніх 7 домашніх матчів проти “Крістал Пелас” в усіх турнірах.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Наразі у команді Мікеля Артети є не лише проблеми з результатами, але і з лазаретом. Через травми не зможуть допомогти своїй команди Юрріен Тімбер, Томас Партей та Фабіу Вієйра. Під питанням готовність Олександра Зінченка та Ґабріела Жезуса. Окрім того, Такехіро Томіясу відправився на Кубок Азії, а Мохамед Ельнені — на Кубок Африки.

Щодо “Крістал Пелас”, то вони не можуть розраховувати на Шейка Дукуре, Єсуруна Рак-Сак’ї, Жоеля Уорда, Роба Голдінга та Майкла Олісе. Окрім того, як ми вже писали вище, на Кубок Африки відправився Джордан Айю.

“Арсенал”, 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Зінченко — Едеґор, Райс, Гаверц — Сака, Жезус, Мартінеллі

“Крістал Пелас”, 4-2-3-1: Гендерсон — Клайн, Андерсен, Ґейї, Мітчелл — Г’юз, Лерма — Франса, Езе, Шлупп — Матета