Став відомий список представників українського футболу та спорту, які відвідають найближчий позачерговий конгрес Української асоціації футболу (УАФ) як важливі гості.

За словами віце-президента організації Вадима Костюченка, захід вшанують своєю присутністю володарі Золотого м’яча Олег Блохін та Ігор Бєланов, головний тренер збірної України Сергій Ребров, голова Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт, в. о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

Також підтвердили свою участь такі особи: екс-президенти ФФУ Валерій Пустовойтенко, Григорій Суркіс та Анатолій Коньков, голова Комітету Верховної Ради України з молоді та спорту, генерал-лейтенант Андрій Кожем’якін, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич та Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

Звісно, на конгресі не обійдеться без присутності легендарного футболіста, володаря Золотого м’яча, згодом головного тренера збірної України Андрія Шевченка, який балотується у президенти УАФ на безальтернативній основі.

12 грудня Андрій був офіційно висунутий у кандидати на посаду президента УАФ. Екс-тренер збірної України прийняв пропозицію балотуватися на відповідальну посаду, взявши час на підготовку програми та підбір команди.

Кандидатуру Шевченка підтримали щонайменше 19 постійних колективних членів організації із 27 (а за словами віце-президента Вадима Костюченка — 23). Сам Шевченко буде єдиним та безальтернативним кандидатом на виборах глави УАФ.

Днями Шевченко зустрівся із керівниками кількох регіональних асоціацій футболу України. Основною темою розмови став розвиток українського футболу, незважаючи на повномасштабну війну та повернення довіри до Української асоціації футболу. Наступні зустрічі Шевченко планує провести вже у Києві.

Виконком УАФ офіційно затвердив провести позачерговий конгрес УАФ 25 січня 2024 року. Засідання відбудеться у київському Будинку футболу, початок – о 12:00. Заздалегідь було затверджено порядок денний конгресу, одним із пунктів якого є «Про обрання президента УАФ».