Реал Мадрид” легко виграв 13-й в історії Суперкубок Іспанії, розгромивши споконвічного ворога – “Барселону”.

Результат глобально був зрозумілим вже до 10-ї хвилини – за цей час Вінісіус встиг двічі збігати в контратаки та оформити дубль.

Це мало максимально засмутити Хаві, адже він випустив чотирьох півзахисників у старті з очевидною метою сповільнити гру; не дати Мадриду розбігтися. І що отримали? Прохідний двір.

У ситуації, що склалася, у каталонців не було вибору – вони побігли вперед і, треба сказати, місцями атакували добре, але реалізація підвела їх під монастир. Лунін гарно відбив удари Левандовського та Феррана; також Торрес одного разу влучив у перекладину, а Педрі з лінії штрафного промахнувся.

За підсумками забити вдалося лише Роберту гарматним ударом з лінії штрафного, але що толку, якщо Араухо одразу ж завалив біля своїх воріт Вінісіуса, і той з пенальті оформив хет-трик?

Чи могла “Барса” повернутися в таку гру у другому таймі? Тільки теоретично. На практиці «Реал» був ефективнішим. Поки каталонці тужилися – мадридці забивали.

Родріго довів рахунок до розгромного у швидкій атаці, скориставшись відскоком від захисника.

У цей же час Жоау Фелікс навіть із кількох метрів не зумів пробити Луніна, який, здається, сьогодні добив останні перспективи Кепи в Мадриді. Класний матч українця.

Ну і вишенька на торті – вилучення Араухо. Уругваєць розумів, як провалився, і на нервах врізав Вінісіусу по нозі, що стало сьогодні квінтесенцією всієї гри «Барси». Вона дуже старалася, але цього мало, коли навпроти команда, яка не лише старається, а й показує клас.

Тим часом “Реал” у Саудівській Аравії пограв м’язами. Після матчів з «Атлетіко» та «Барсою» вже й сліпому зрозуміло, що цей Мадрид претендуватиме на перемогу у ЛЧ.

Фінал Суперкубку Іспанії. Ер-Ріяд. “Аль-Авваль”

“Реал Мадрид” – “Барселона” – 4:1

Голи: Вінісіус, 7, 10, 39 (з пенальті), Родріго, 64 – Левандовський, 32

«Реал»: Лунін – Карвахаль, Рюдігер, Начо, Менді – Вальверде, Чуамені, Кроос (Модрич, 81) – Беллінгем – Родріго (Браїм Діас, 77), Вінісіус (Камавінга, 82)

«Барселона»: Пенья – Араухо, Кунде, Крістенсен, Бальде – Гюндоган, де Йонг – Ферран Торрес (Фелікс, 61), Педрі (Ямаль, 61), Серхі Роберто (Фермін Лопес, 60) – Левандовський

Попередження: Беллінгем, 43, Рюдігер, 63 – Араухо, 37, Серхі Роберто, 40

Вилучення: Араухо, 71