У матчі 21 туру АПЛ “Евертон” зустрівся з “Астон Віллою”. Український захисник Віталій Миколенко з’явився на лівому фланзі оборони “ірисок”.

АПЛ, 21-й тур.

Евертон – Астон Вілла 0 : 0.

“Евертон”: Пікфорд — Коулман, Тарковскі, Брентуейт, Миколенко — Онана, Ґарнер — Данжума (Макніл, 63), Дукуре, Гаррісон — Калверт-Льюїн (Бету, 63)

“Астон Вілла”: Мартінес — Конса, Карлос (Кеш, 74), Ланґле, Морено — Луїз, Камара — Бейлі (Тілеманс, 64), Макґінн (Дзаньйоло, 89), Діабі (Дуран, 64) — Уоткінс

Попередження: Тарковскі (73) — Уоткінс (31), Карлос (48), Ланґле (73), Тілеманс (75)

Евертон взяв дуже активний старт, видавши активну 10-хвилинку з моментами. Причому перший з них належав Миколенку – Віталій підібрав м’яч за межами штрафного після заблокованого пострілу Данджуми, після чого пробив у дотик. Неточно!

Ще за хвилину високий пресинг “ірисок” вилився у помилку бірмінгемців на стадії білд-апу. Онана ледь не перехопив пас на голкіпера, влетівши у нього ногою. А ще був стандарт, з якого Гарнер пробив у стінку. Після цього тиск підопічних Шона Дайча зник, а Вілла захопила контроль над грою.

І вже на 13-й хвилині команда Унаї Емері могла відкривати рахунок. Контратака з передачею у зону між захисниками була прийнята Воткінсом, якому залишалося пробити з правого краю. Пікфорд парирував. На 18-й же йому таки довелося виймати м’яч із сітки – Астон Вілла розіграла кутовий, завершивши його ударом Морено метрів з 22-х. Точно в дальній кут!

От тільки потім почався довгий перегляд VAR, який знайшов офсайд у Бейлі. Взяття воріт скасували.

На 29-й хвилині ямаєць спробував забити сам, отримавши пас на правий край штрафного й бахнувши у ближній кут, однак Пікфорд виручив Евертон.

Поступово гра почала заспокоюватись, що ледь не вилилось у катастрофу для Астон Вілли. На 45-й хвилині Данджума вивів Калверта-Льюїна на побачення з Мартінесом, а йому паралельним курсом допомагав Гарнер. Домінік поскупився на пас, пробивши сам – Еміліано парирував, а потім ще й витягнув добивання від Гарнера! Зрештою, команди відправились відпочивати за нулів на табло.

Трекер очікуваної гостроти в першому таймі. Помітна відчутна перевага Астон Вілли

По перерві матч став більш рівним, а моментів довгий час не виникало. До завершальної частини зустрічі пригадується тільки два небезпечних епізоди – на 60-й хвилині Макгінн щільно пробив з-за меж штрафного повз ліву стійку воріт “ірисок”, а на 61-й господарі відповіли. Гаррісон покотив з правого флангу під удар Данджумі, а той з лінії карного майданчика бахнув повз дальній кут.

В середині другого тайму бірмінгемці повернули ініціативу, але нічого цікавішого за подачу з кутового на Дюрана організувати не вдалося (його удар головою взяв Пікфорд). Евертон впевнено тримав Астон Віллу на дистанції, хоча ледь не посипався наприкінці зустрічі. На 85-й хвилині Кеш замикав простріл з лівого флангу, пробивши з близької відстані, але спробу накрили в останню мить.

На 88-й хвилині Дюран знову замикав подачу, але цього разу м’яч пройшов повз ворота. У підсумку, фінальний свисток зафіксував нульову нічию. Шорн Дайч вперше за шість матчів не програв Унаї Емері, а Евертон покинув зону вильоту – хоча відрив становить всього одне очко.