Альмерія і Жирона зіграли 14 січня в 20 турі чемпіонату Іспанії. Артем Довбик потрапив до стартового складу Жирони. Віктор Циганков відновився після травми і вперше з 10 грудня потрапив до заявки. Український вінгер опинився в запасі.

Ла Ліга, 20-й тур.

Альмерія – Жирона 0 : 0.

“Альмерія”: Масіміану – Пубіль (Рамазані, 68), Монтес (Суарес, 84), Едгар Гонсалес (Посо, 63), Чумі, Акієме – Аррібас (Каїкі, 84), Робертоне, Лопі, Ембарба (Мелеро, 69) – Баптістао

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Хуанпе, Блінд, Гутьєррес – Коуто (Циганков, 57), Мартін, Алейш Гарсія, Валері (Савіо, 67) – Торре (Соліс, 57), Довбик (Стуані, 67)

Попередження: Баптістао, 21, Акієме, 56, Монтес, 79, Каїкі, 84 – Валері, 35, Хуанпе, 64, Савіо, 71, Арнау, 90+7

Вил: А. Гарсія (Жирона) – 80хв пряма червона картка.

Віктор Циганков повернувся до заявки Жирони після місячної відсутності, але поки обмежився лавою запасних. Артем Довбик вийшов з перших хвилин. Каталонці гостювали в абсолютно найгіршої команди Ла Ліги. Альмерія досі не знала смаку перемог, набравши жалюгідні 5 очок за 19 турів. Матч першого кола на Монтіліві завершився побиттям аутсайдера 5:2 з дублем Довбика.

Нинішня зустріч не мала нічого спільного з турнірною таблицею і прогнозами. Альмерія дуже солідно провела перший тайм, створивши кілька супермоментів. Особливо запам’ятався шанс Аррібаса на 36-й хвилині – вінгер господарів головою примудрився схибити з кількох метрів. Центрбек Едгар Гонсалес шокував фінтами у карному майданчику Жирони, проте також пробив над воротами.

Команда Мічела виглядала безідейно і не могла нормально доставити м’яч до Довбика. Українець не завдав жодного удару за тайм, перетнувшись з м’ячем лічені рази. Савіо та Циганков почали розминатись наприкінці 45-хвилинки, але тренер Жирони обійшовся без замін у перерві.

Дарма. Каталонці так само імпотентно провели старт другої половини, і Циганков вийшов на 57-й хвилині в рамках подвійної заміни. Дует українців разом пограв недовго, оскільки незабаром Мічел випустив Стуані замість Довбика. З відривом найгірший виступ Артема в Іспанії – 67 хвилин, жодного удару, 18 дотиків до м’яча і оцінка 6,4 від Sofa Score (друга з кінця в Жироні).

Втручання Мічела ніяк не покращували гру гостей. Більше того, на 80-й хвилині вони залишились у меншості. Алейш Гарсія відверто потягнув за футболку Мелеро, який рвався на рандеву з кіпером. Фол останньої надії і пряма червона.

Арбітр додав 7 хвилин, проте нулі трималися на табло до фінального свистка. Альмерія залишається на дні таблиці, а Жирона стала одноосбіним лідером завдяки зайнятості Реала в Суперкубку Іспанії. Втім, навряд Мічел похвалить підопічних за такий перфоманс. Наступний матч – 21 січня прийом Севільї, яка також веде боротьбу за виживання.