Кубок Англії, 1/32 фіналу
7 січня, 18:30. “Емірейтс” (Лондон)
Головний арбітр: Джон Брукс
Пряма трансляція: Setanta Sports

Новини Арсеналу

Одна перемога при трьох поразках в останніх п’яти матчах в АПЛ. Ще якщо мінімальний програш від доволі міцної “Астон Вілли” можна зрозуміти, то 0:2 проти “Вест Гема” (нехай і “молотобійці” зараз на підйомі) вдома та 1:2 проти “Фулгема” – це неприпустимо для команди, котра претендує на титул чемпіона Англії. Якщо брати до уваги ці крайні п’ять поєдинків, то підопічні Артети за набраними очками посідають 15 місце в чемпіонаті.

“Арсенал” – рекордсмен за кількістю перемог у Кубку Англії з 14 титулами. Навіть у кризові часи “каноніри” могли плестися у середині турнірної таблиці, однак все одно здобути трофей найстарішого кубкового турніру в історії футболу. До прикладу, з 2014 року лондонці чотири рази перемагали в КА – мінімум вдвічі більше від найближчого переслідувача за ці практично 10 років. Матч на “Емірейтс” – це чудова перевага над “Ліверпулем”, котрий вдома завжди грає більш якісно та заряджено.

Кадри господарів

Артета заявив, що Зінченко вже тренується з командою, але поки невідомо, чи зіграє сьогодні. Все вирішить передматчеве заняття. Українець пропустив останній матч у минулому році проти “Фулгема”. Також не грали Парті, Вієйра і Тімбер, однак вони і давно поза футболом, і не вийдуть на поле і сьогодні. Томіясу та Ельнені не потрапили у заявку на матч через виклики на Кубок Азії та Кубок Африки відповідно.

Новини Ліверпуля

Знаходить все-таки сили Клопп у той момент, коли його списують з рахунків. Його команда після минулорічної кризи знову повстала з попелу. І навіть не зважаючи на яке-не-яке, але навантаження у Лізі Європи, доволі сильно видозмінений колектив все одно лідирує в чемпіонаті. Так, це спричинене в тому числі і провалами “Манчестер Сіті” і “Арсеналу”, але і в цьому фішка чемпіонату: просто заробляти більше очок, ніж інші.

З невдалих матчів за останній час можна пригадати хіба гру проти “Манчестер Юнайтед” на “Енфілді”. І те, радше у цьому випадку просто підводила реалізація. “Манкуніанці” були затиснені біля своїх воріт і намагалися відбитися. У них вийшло. А ось, наприклад, у “Ньюкасла” у минулому турі – ні. Кінець поєдинку “сороки” провалили і за 16 хвилин пропустили тричі, поступившись досі ще конкуренту, принаймні, за зону ЛЧ.

Кадри гостей

У “Ліверпуля” теж чимало проблем зі складом. Салах і Енду відправилися до команд Ельнені (Єгипет) та Томіясу (Японія) на Кубок Африки та Кубок Азії відповідно. Собослай вибув на пару тижнів через отриману травму у матчі проти “Ньюкасла”. Також через ушкодження не зіграють Робертсон, Цімікас, Матіп, Доак, Байчетич і Тьяго.

Останні п’ять матчів Арсеналу і Ліверпуля

Останні п’ять зустрічей господарів

31.12. Фулгем – Арсенал 2:1 (АПЛ)
28.12. Арсенал – Вест Гем 0:2 (АПЛ)
23.12. Ліверпуль – Арсенал 1:1 (АПЛ)
17.12. Арсенал – Брайтон 2:0 (АПЛ)
12.12. ПСВ – Арсенал 1:1 (ЛЧ)

Останні п’ять зустрічей гостей

01.01. Ліверпуль – Ньюкасл 4:2 (АПЛ)
26.12. Бернлі – Ліверпуль 0:2 (АПЛ)
23.12. Ліверпуль – Арсенал 1:1 (АПЛ)
20.12. Ліверпуль – Вест Гем 5:1 (Кубок ліги)
17.12. Ліверпуль – Манчестер Юнайтед 0:0 (АПЛ)

Остання п’ять особистих зустрічей між командами

23.12.13. Ліверпуль – Арсенал 1:1 (АПЛ)

09.04.23. Ліверпуль – Арсенал 2:2 (АПЛ)

09.10.22. Арсенал – Ліверпуль 3:2 (АПЛ)

16.03.22. Арсенал – Ліверпуль 0:2 (АПЛ)

20.01.22. Арсенал – Ліверпуль 0:2 (Кубок ліги)