Виконувач обов’язків головного тренера луганської “Зорі” Юрій Коваль підбив підсумки першої частини сезону УПЛ.

Чому команда від претендента на чемпіонство перетворилася в аутсайдера.

Тут ситуація проста. Дуже коротка пауза влітку, відхід провідних футболістів та Патріка ван Леувена. Ті футболісти, які прийшли в команду влітку, узгоджувалися з ним. За його рекомендацією запрошували нових футболістів. Коли починається передсезонка, а тренера немає, звісно, цей тиждень перед від’їздом на збір до Польщі сплутав усі карти. Потім приїзд Лалатовича в тренувальний табір. На зборах працювало дуже мало гравців і тут я погоджуся з Ненадом. Зіграли багато контрольних матчів, які погоджував попередній тренерський штаб. Доводилося на шкоду підготовці до чемпіонату грати ці матчі, внаслідок чого пішли травми.

Як “Зоря” буде виходити з цього положення?

Це тимчасове явище. Те місце, на якому зараз перебуває Зоря, не відповідає амбіціям клубу. Навесні ми не будемо розриватися на два фронти, склад є, збори заплановані, селекція готується.

Яке завдання буде стояти в другій частині сезону?

Головне завдання “Зорі” це до останнього боротися за єврокубки, як би це смішно не звучало.

Яку б ви дали оцінку “Зорі”, яка виступала в єврокубках?

Умови підготовки змінювалися від гри до гри. У нас практично немає можливості організувати цілеспрямований тренувальний процес. Ті матчі з “Брейдабліком”, у яких ми здобули перемогу, не говорять про те, що ісландці слабкий суперник. Перша гра з “Гентом” (1:1) взагалі була чудова. Коли я її подивився, зробив аналіз і дійшов висновку, що це була наша найсильніша гра. Перенесення гри з “Маккабі” до Сербії зіграло нам не на руку. Ми б підійшли до того Не скажу, що суперники були нам не по зубах, але ми були далекі від свого оптимального рівня. Старалися, у жодному з матчів не пішли з поля без гола, але в таких іграх усе вирішує досвід. Сьогодні це наш рівень, як би не звучало прикро, матча в більш оптимальній формі. Дуже складною була логістика і підготовка. Гравці повернулися зі збірної не в найкращій формі.

Нагадаємо, “Зоря” посідає 14 місце в турнірній таблиці УПЛ, набравши 12 очок.