Директор “Кременя” Андрій Філь – про виступ команди в першій половині чемпіонату, зміни на тренерському містку, трансферну роботу та завдання на весну.

– Після першого кола в “Кремені” відбулася зміна – Ігор Климовський замість Романа Локтіонова. Вимушена чи назріла? – цікавлюсь у функціонера.

– Здебільшого – вимушена. Бажаного результату не було. Гравцям потрібен був своєрідний струс, емоційний вибух, щоб у них знов запалали очі. Зміна тренера і повинна була стати тим самим поштовхом для майбутніх перемог. У той же час ми не хотіли змінювати свій стиль і почерк – шукали фахівця, який би максимально сповідував гру, що була за часів Романа Локтіонова, але з досвідом роботи в клубах не нижче рівня “Кременя”. Вважаю, нам пощастило, що врешті домовилися з Ігорем Климовським. Він – кваліфікований, досвідчений, порядний. І, звичайно, емоційний. У футболі без цього – ніяк.

– Климовський прийняв команду в складний час – коли шанси на потрапляння до чемпіонської групи майже були втрачені…

– Повірте, Ігор Петрович розумів, куди і навіщо йде. Він не з тих людей, котрі постійно скаржаться на труднощі. Він шукає шляхи їхнього рішення. І головне – в свої 51 залишається дуже мотивованим тренером.

– Він був єдиним кандидатом?

– Так і є. Ми доволі швидко домовились. Жодних непорозумінь.

– Що змінилося з приходом нового тренера? При ньому команда набрала стільки ж очок (7), скільки й при Локтіонові…

– При Климовському хлопці стали грати емоційніше, з вогником в очах, більше чорнової роботи виконувати. Що важливо, команда билася з першої й до останньої хвилини. Бо – насправді команда.

Хочу особливо підкреслити, що Ігор Петрович має повний кредит довіри. Незалежно від того, на якому місці опинимося за підсумками сезону (осінню частину “Кремінь” завершив на 8-му місці в групі “Б” першої ліги. – Прим. авт.).

– З Романом Локтіоновим, що прийняв “Кудрівку”, пішли помічники Ігоря Климовського – Дмитро Назаренко та Сергій Карпов. Хто їх замінить?

– З Климовським прийшов Руслан Уманець. Візьмемо ще тренера з фізичної підготовки та шукаємо фахівця по роботі з воротарями.

– До поновлення чемпіонату ще далеченько, втім, все ж хочу вас запитати про те, які завдання матиме “Кремінь” на весну?

– Завданне одне – зберегти прописку в першій лізі. Заради цього зробимо все можливе та неможливе. Ще б посилити склад взимку… Це те, над чим ми зараз посилено працюємо. Я кажу “ми” невипадково, бо “Кремінь” – то не лише футболісти, а й тренери, менеджмент, клубні працівники і, звичайно, президент, який роботь усе, щоб професіональний футбол у Кременчуці існував.