Прімера. 19-й тур 3 січня.
Жирона. “Монтіліві”
“Жирона”22:30 “Атлетіко”
Арбітр: Алехандро Ернандес Ернандес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Жирони”

У “Жирони” перша половина сезону вийшла ідеальною – одразу 14 перемог у 18 турах.

Так, команда Мічела не впоралася з “Реалом” (0:3), натомість їй вдалося перемогти на полі “Барселони” (4:2), після чого навіть скептики визнали у каталонцях претендента на титул. Ще б пак – 18 турів за графіком “Реала” Карло Анчелотті! 43 голи – найкращий результат в Іспанії!

“Жирона” не перемогла “Бетіс” (1:1) в останньому турі 2023-го, але це нічого не змінює. Вона нікого не боїться і гратиме з “Атлетіко” у свій футбол – чергуючи контроль м’яча з контратаками; багато атакуючи флангами; навантажуючи подачами Довбика. Виклик? Захист. В особі Антуана Грізманна з “Жироною” гратиме найефективніший атакуючий гравець Ла Ліги останніх років.

Новини “Атлетіко”

“Атлетіко” йшов за графіком “Реала” та “Жирони” місяць тому, але далі наробив помилок і зараз відстає на 7 очок. Ще одна поразка означала б крах надій.

Головний бич команди Дієго Сімеоне – її виїзди, де “Атлетіко” не перемагає у Ла Лізі з 21 жовтня. На полях “Лас-Пальмаса”, “Барси” і Більбао “Матрацники” виглядали потворно. Також у двох останніх турах гравці “Атлетіко” отримували червоні картки.

Насправді, це дивний тренд, адже під рукою у Чоло класні виконавці. Звідки стільки нервів? Хто там новачок – Коке, Мората, Сауль, Вітсель, Грізманн? Тим не менш, баланс порушено, і або “Атлетіко” його поверне, або розраховувати доведеться суто на індивідуальності – і найбільше на Грізманна, який забив вже 16 голів у 24 матчах цього сезону.

Жирона” – “Атлетіко”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону “Атлетіко” двічі перемагав “Жирону” у запеклих протистояннях – 2:1 удома та 1:0 у гостях.

При цьому каталонці перемог над “Матрацниками” в 21 столітті взагалі не мають. Максимум – нічиї; остання датована січнем 2019-го (3:3).

Орієнтовні склади

У “Жирони” у стрій повертається Циганков, а ось Давід Лопес та Янхель Еррера поки що грати не можуть. Це удар по обороні. У “Атлетіко” травмовані лише запасні Лемар та Барріос, а Сьоюнчу відбуває дискваліфікацію, та це скоріше плюс, ніж мінус.

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Хуанпе, Блінд – Коуто, Мартін, Алейш Гарсія, Гутьєррес – Циганков, Савіо – Довбик

“Атлетіко”: Облак – Аспілікуета, Хіменес, Ермосо – Льоренте, де Пауль, Коке, Сауль, Самуел Ліно – Грізманн, Мората