Генштаб ЗСУ: росіяни продовжують використовувати викрадену с/г техніку для військових потреб

Генеральний штаб ЗСУ доповідає про актуальні інформацію з фронту станом на 18:00 23.04.2022. Як йдеться в повідомленні, ворог має суттєві проблеми з медичним забезпеченням своїх підрозділів, існують труднощі з евакуацією поранених, не вистачає медикаментів.

“У місті Вовчанськ, що є тимчасово зайнятим, молодший медичний персонал закладів охорони здоров’я примусово відправляється для надання першої медичної допомоги до підрозділів противника, що перебувають на лінії зіткнення з Силами оборони України.

російські війська мають суттєві проблеми з поповненням особовим складом, продовжуються спроби примусової мобілізації до лав окупаційних військ жителів Херсонщини”, – пише Генштаб.

Нічого нового та оригінального на сході України не відбувається. Генштаб знає про всі плани ворога:

“Противник намагається наростити темпи проведення операції на сході України з метою оточення угруповання Об’єднаних сил, а також встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями”.

Дуже скрупульозно проаналізовані усі напрямки фронту:

“На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює артилерійські обстріли позицій наших підрозділів та цивільної інфраструктури в районі населених пунктів Чугуїв, Коробочкіно та Довгеньке.

На Донецькому і Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на місто Сєверодонецьк. В районі населеного пункту Мар’їнка та на більшості інших напрямків в ході бойових дій ворог успіху не має.

На Південнобузькому напрямку окупанти активних наступальних дій не проводили, здійснювали поодинокі обстріли наших підрозділів зі ствольної артилерії”, – зазначає пресслужба українських військ.

І трохи новин з категорії “друга армія світу”. Росіяни крадуть сільськогосподарську техніку та використовують її для військових потреб:

“За наявною інформацією, для переміщення вантажів військового призначення на тимчасово захоплених територіях противник використовує цивільні вантажівки. Також, окупанти продовжують використовувати викрадену сільськогосподарську техніку для військових потреб”, – зазначає Генштаб.

Максимович Назар

Recent Posts

Клубний ЧС-2025: визначилися всі представники Африки на Мундіалі

Чотири африканські команди зіграють на чемпіонаті світу в США наступного року.Читати далі

13 хв. ago

Екслегіонер Динамо продовжить кар’єру в екзотичній першості

Колишній півзахисник Динамо Клейтон да Сілва продовжить кар'єру у малайзійському клубі Перак, повідомляє прес-служба команди.Читати…

15 хв. ago

Клуби АПЛ у понеділок проголосують за введення ліміту зарплат

Клуби Англійської Прем'єр-ліги планують проголосувати за введення ефективного ліміту зарплат 29 квітня.Читати далі

20 хв. ago

Суркіс: Фоменко був ключовим виконавцем легендарної команди Лобановського

Сьогодні, 29 квітня, у віці 75-ти років пішов із життя колишній головний тренер збірної України…

2 години ago

Стали відомі оцінки Коваленка за матч проти Аталанти

Український півзахисник "Емполі" Віктор Коваленко взяв участь у матчі проти "Аталанти".Читати далі

4 години ago

Захисник Вереса: У роздягальні після поразки від Руха була серйозна розмова

В поєдинку 26-го туру УПЛ львівський «Рух» здобув вольову перемогу над «Вересом» із Рівного з…

4 години ago